Milan Sabic/PIXSELL
Milan Sabic/PIXSELL

Hajduk pod pritiskom pobjede dočekuje „crnu mačku“ (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 23.10.21. | 07:58

Na Poljudu od 17:05 sati gostuje Gorica, Bijelima se vraća Marko Livaja

Hajduk pod imperativom pobjede, Gorica sasvim rasterećena dolazi u Split. Tako bi se mogla sažeti najava utakmice koja se igra danas od 17:05 na Poljudu u 13. kolu Prve HNL. Nakon poraza u Šibeniku Splićani moraju tražiti iskupljenje protiv kluba koji im je proteklih nekoliko sezona „crna mačka“. Gorica ima pozitivan skor s Hajdukom, u 15 utakmica Turopoljci su slavili osam puta, tri dvoboja su okončana remijem, Hajduk ima četiri pobjede.

(1.70) Hajduk (4.00) Gorica (6.25)

I ide po petu danas, pred svojim navijačima, mada to neće biti nimalo lako jer je momčad poharana ozljedama. Krovinović, Vuković, Čuić, Eduok, Posavec su sigurno izvan momčadi, mala je šansa da zaigraju Elez i Mlakar. Ali, vraća se onaj bez kojeg se ne može, Maro Livaja odradio je kaznu zbog žutih kartona i to je rijedak razlog za osmijeh kod trenera Gustafssona. Šveđanin se bez problema nosi s pritiskom, ima podršku uprave i igrača da nastavio svoj posao. Ako pobijedi Goricu lakše će disati. Ako ne pobijedi, svašta je moguće.

Gorica na Poljudu dolazi rasterećena, nakon remija s Istrom 1961 čvrsto je u sredini ljestvice, tim da je ove sezone zaratila sa srećom. Možda se Goričanim sve vrati na Poljudu gdje trener Krunoslav Rendulić ne može računati na kartoniranog Keitu te ozlijeđenog Martinssona. Upitan je nastup reprezentativca BiH Sarića, a sigurno neće igrati najnovije pojačanje Gorice Jozo Šimunović.

U jedinom dvoboju Hajduka i Gorice ove sezone slavili su Splićani, u Gorici je bilo 3:1 što je prva pobjeda Bijelih uopće u glavnom gradu Turopolja. Golove su postigli Mlakar, Vuković i Livaja, za Goricu je strijelac bio Lovrić koji će i danas biti udarna snaga Rendulićeve momčadi.

Glavni sudac utakmice je Ante Čuljak iz Zagreba, pomoćnici su mu Kruno Šarić i Dino Knez, a četvrti sudac je Ivan Vučković. VAR sudac je Fran Jović, njegov asistent Marjan Tomas.

Očekivane postave:

Hajduk (4-2-3-1): Kalinić, Lovrencsics, Simić, Katić, Melnjak, Fossati, Atanasov, Sahiti, Livaja, Biuk, Ljubičić

Gorica(4-2-3-1): Kotarski, Muhammed, Steenvoorden, Jovičić, Krizmanić, Babec, Sarić, Mitrović, Kalik, Lovrić, Matar

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+



Tagovi

HajdukHNK GoricaPrva HNL

Ostale Vijesti