Photo: Ivo Čagalj/PIXSELL
Photo: Ivo Čagalj/PIXSELL

Hajduk opet najviše kažnjen, sad je u pitanju i nova zastava

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 22.05.24. | 14:22

Na prethodnu navijačku zastavu s natpisom White Boys Mokošica klub se žalio HNS-u, a Komisija je djelomično uvažila žalbu

Disciplinski sudac Hrvatske nogometne lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz utakmica 35. kola, objavljeno je na službenim stranicama HNL-a.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Odluke prenosimo u cijelosti:

HNK Hajduk se kažnjava zbog toga što je na prvenstvenoj utakmici 35. kola Hajduk - Gorica domaća navijačka skupina Torcida u 3. minuti zapalila jednu dimnu bombu, u 5. i 26. minuti po jednu baklju, u 31. minuti jednu baklju i jedan topovski udar, od 71. do 73. minute deset baklji i deset dimnih bombi te jedan topovski udar te u 83. minuti dvije dimne bombe, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 3.600 eura.

Hajduk se kažnjava i zato što su domaći navijači (Torcida) na sjevernoj tribini tijekom cijele utakmice istaknuli zastavu plavo crvene boje s bijelim natpisom “W B“ i Keltskim križem, čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 4.500 eura pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 7.700 eura.

NK Osijek se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 35. kola Osijek - Rijeka domaći navijači (Kohorta) na središnjem sektoru južne tribine u 74. minuti zapalili jednu dimnu napravu, od 76. do 78. minute dvadeset tri baklje i tri bljeskalice, dok su gostujući navijači (Armada) od 60. do 62. minute zapalili jedanaest baklji, od kojih je devet bačeno na teren za igru zbog čega je sudac zaustavio igru u trajanju od minute i 30 sekundi, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini 4.400 eura.

HNK Rijeka se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 35. kola Osijek - Rijeka gostujući navijači (Armada) od 60. do 62. minute zapalili jedanaest baklji, od kojih je devet bačeno na teren za igru te je sudac zaustavio igru u trajanju od minute i 30 sekundi, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 2.100 eura.

Dodajmo na kraju da Hajduk nije kažnjen zbog koreografije kojom su navijači dočekali igrače nakon utakmice, evo je na slici ispod:

Foto: Ivo ČagaljFoto: Ivo Čagalj



(G)


Tagovi

Alen KlakočerHajdukNK OsijekHNK RijekaHrvatska nogometna ligaTorcida

Ostale Vijesti