Hajduk nosi 'nulu' iz Estonije, Lokomotiva preokrenula Airbus

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 02.07.15. | 20:33

Novi strateg splitske momčadi Damir Burić nije imao najbolji službeni start na klupi momčadi s Poljuda.

Hajduk je odigrao neodlučeno 1:1 u prvoj utakmici 1. pretkola Europske lige protiv estonskog Kaleva.

Burić je od prve minute na teren poslao Kalinića, Mikanovića, Milovića, Nižića, Tudora, Balića, Caktaša, Roguljića, Vlašića, Malokua i Ohandzu. Nije to bila dovoljno dobra izvedba 'Bilih' koji su u ovu utakmicu ušli u ulozi favorita. Prvi pogodak pao je već u šestoj minuti susreta. Vnukov je srušio Ohandzu u kaznenom prostoru Kaleva, a Caktaš je panenkom prevario domaćeg vratara za vodstvo od 1:0.

No, izjednačenje stiže pet minuta prije kraja prvog poluvremena. Hajdukovci gube loptu na sredini terena, a Kalinića, na koncu estonske akcije, po loptu u mrežu šalje Silich.

Hajduk je imao nekoliko prilika do konca susreta, ali veliki je posao odradio Kalinić. Spasio je Hajduk u nekoliko navrata, a treba spomenuti kako je Splićanima u 60. minuti utakmice poniđšten pogodak Ohandze zbog prekršaja u napadu.

Spomenimo i kako je drugi hrvatski predstavnik u kvalifikacijama za Europsku ligu Lokotiva zabilježila pobjedu 1:3 protiv velškog Aurbusa, a pogotke su za zagrebačku momčad postigli Sovsić, Marić i Kolar.

Europska liga, prvo pretkolo, prva utakmica:

Sillamae Kalev – Hajduk 1:1 (Caktaš 6'-11m/Silich 40')
Airbus - Lokomotiva 1:3 (Riley 28'/Sovsić 58', Marić 61', Kolar 68')

(Foto: hajduk.hr)


Tagovi

Mijo CaktašEuropska ligaHajdukSillamäe Kalev

Ostale Vijesti