Ivo Čagalj/PIXSELL
Ivo Čagalj/PIXSELL

Hajduk nema pravo na kiks protiv Slavena, pobjedom mora napraviti pritisak na Rijeku! Brekalo po prvi put u bijelom dresu (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 11.02.24. | 08:01

Utakmica 22. kola igra se s početkom u 15 sati na Poljudu

Hajduk na Poljudu dočekuje Slaven Belupo ove nedjelje s početkom u 15 sati (HTV 2, MAXSport 1) u utakmici dva dana prije rođendana. Bijeli su oslabljeni neigranjem Marka Livaje koji je ozlijeđen, ali i i bez njega nemaju pravo na kiks, jer Dinamo se nakon novog postrtanja s Lokomotivom jednostavno nudi, premda je ispred Hajduka Rijeka koja igra nakon susreta na Poljudu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Jednostavan je plan splitske momčadi – pobijediti, izbiti na prvo mjesto i staviti pritisak na Rijeku, jer uči nas ova sezona da nema nigdje unapprijed upisanih bodova. Viroza je malo poremetila Splićane na čelu s trenerom Mislavom Karoglanom, ali manje-više svi trebali bi biti na raspolaganju za ovaj susreta. Nema Ismaëla Dialla čija reprezentacija Obale Bjelokosti igra finale Afričkog kupa nacija, Dario Melnjak je na rehabilitaciji, tako da bi na lijevom boku mogao osvanuti mladi Šimun Hrgović od prve minute nakon što je Fahd Moufi odradio dva dvoboja na krivoj strani.

Vraćaju se Emir Sahiti i Niko Sigur, a povratkom Mihaela Žapera gužva je u veznom redu tako da bi na klupi mogli biti László Kleinhesler i Anthony Kalik, a Filip Krovinović nešto bliže protivničkim vratima.

Očekuje se i fešta jer u utorak Hajduk puni 113 godina, sigurno su navijači nešto pripremili, a dekor može umanjiti loše vrijeme koje se očekuje u vrijeme utakmice.

Po prvi put će u bijelom dresu na travnjak istrčati i Josip Brekalo (igrao je u Osijeku u crveno-plavom) koji je uz Ivana Perišića najveće pojačanje Bijelih, već je predstavljen i prije nego što je potpisao na utakmici s Rijekom koju je Hajduk neplanirano izgubio. Sad se od njega očekuje doprinos u pobjedi nad Slaven Belupom i suradnja s Nikolom Kalinićem koji mijenja Livaju.

„Slaven je dobra momčad, tranzicijska, jako su okomiti. Dobili su na Rujevici sa 4-0 nedavno. Oni su u zoni komfora, mogu doći odigrati utakmicu bez nekog prevelikog opterećenja i mogu samo dobiti, a ne izgubiti. Mi moramo gledati sebe, odraditi utakmicu onako kako ljudi od nas očekuju i moramo se odužiti za poraz s Rijekom. Ulazimo maksimalno motivirani, želimo izaći kao pobjednici“, rekao je pomoćni trener Hajduka Dragan Blatnjak u najavi susreta.

Iako je Slaven Belupo rado viđen gost na Poljudu, a Splićani su ih ove sezone već dva puta svladali, nužan je oprez jer u momčadi Roya Ferenčine ima potencijala. Nastavak su otvorili s dvije pobjede, a u svojim redovima imaju dvojicu raspoloženih igrača. Jedan je Benedik Mioč koji ima osam golova i pet asistencija ove sezone, dok je drugi nezgodni napadač Tomislav Štrkalj koji se pet puta upisao u listu strijelaca.

„Treba se dosta toga poklopiti da se uzmu bodovi na Poljudu. Cijela momčad mora biti na vrhunskoj razini, jer ako jedan nije na maksimumu teško ćemo do bodova. Idemo tamo s vjerom u sebe, mislim da možemo nešto napraviti. Sigurno će biti vrhunska atmosfera, jer znamo svi što Hajduku znači ova utakmica, imaju imperativ pobjede. Bitno će biti kako ćemo izdržati prvih 15-20 minuta, ako ne primimo gol, onda će biti puno lakše, njih će početi pritiskati publika“, poručio je Štrkalj.

Glavni sudac utakmice je Ante Čulina iz Zagreba, pomagat će mu Vedran Đurak iz Sv. Ivana Zeline i Jerko Crnčić iz Vrbovca, a četvrti sudac je Mateo Erceg iz Benkovca. VAR sudac je Marin Vidulin iz Kanfanara, a pomoćnik VAR suca Luka Pajić iz Rijeke. 

OČEKIVANE POSTAVE

Hajduk (4-3-3):


Slaven Belupo (4-2-3-1):


 

 

 


Tagovi

HajdukSlaven BelupoMislav KaroglanDragan BlatnjakJosip BrekaloMarko LivajaNikola KalinićBenedik MiočTomislav ŠtrkaljrođendanHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti