Miro Gabela/hajduk.hr
Miro Gabela/hajduk.hr

Hajduk napunio mrežu Omladinca i uspješno započeo obranu Kupa

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 13.09.23. | 17:22

Bijeli su nastupili u najjačem mogućem sastavu protiv petoligaša i uvjerljivo slavili na fešti u Brodu

Hajduk je uspješno započeo obranu Kupa, plasirao se u osminu finala i pripremio se usput za puno važnije gostovanje kod Gorice u nedjelju. Prava fešta bila je u Slavonskom Brodu, pun stadion i dobra atmosfera, a domaćima ostaje sjećanje u povijesnim knjigama s Hajdukom koji je glatko prošao. Usput, prve minute u bijelom dresu odigrala su pojačanja Filip Uremović i Mihael Žaper, tako da je za trenera Ivana Leku koji je odradio kaznu, prošlo sve po planu, Bijeli su dobili Omladinac iz Gornje Vrbe s visokih 6-0.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Pun je bio stadion u Brodu, rekli bismo pola-pola po pripadnosti crvenoj, odnosno bijeloj boji. Fantastičan dekor za dvoboj petoligaša iz Gornje Vrbe i Hajduka, dvostrukog uzastopnog osvajača Kupa i lidera prvenstva.

Prvih 15 minuta nije se gotovo ništa ozbiljno događalo, ispitivanje snaga s većim posjedom Hajduka koji je napadao, ali nije jurišao. A onda je stigla 16. minuta kada je Hajduk poveo. Sjajno je s lijeve strane ubacio Dario Melnjak, stoper domaćih Stjepan Jagić se okliznuo i olakšao Marku Livaji da zabije vodeći pogodak sa pet-šest metara čime je 'otključao' bravu Omladinca.

Malo kasnije mogao je Hajduk povećati prednost, imao je dvije prilike nakon ubačaja Yassinea Benrahoua, jednom je pucao Livaja, a drugi put Ivan Dolček, ali se oba puta istaknuo domaći vratar i kapetan Tihomir Soltoković.

Soltoković se iskazao i kada je Anthony Kalik ubacio, probao je Benrahou, a službeni spiker pohvalio vratara da osim što dobro brani, igra odlično i stolni tenis. Redale su se prilike, probao je Melnjak, pa potom Kalik, a onda i Dolček, ali je sve obranio Soltoković. Hajduk je stisnuo gas, želeći drugi pogodak, ali nije uspijevao, Soltoković se ukazivao svaki put kada bi Bijeli bili u prigodi.

Imali su domaći jednu opasnu kontru, ali završila je prekršajem u napadu, bio je to izlazak Crvenih koji dio njihovih navijača digao na noge…

Onda je Hajduk riješio svaku dvojbu što se tiče pobjednika kada je Emir Sahiti nakon dodavanja Livaje ubacio pred vrata, a Dolček postavio rezultat 0-2. U samoj završnici prvog dijela Sahiti je nakon asistencije zabio i pogodak, namjestio mu ga je Kalik za visokih 0-3 kojima je Hajduk otišao na nedostižnu prednost odigravši ozbiljno poluvrijeme u gotovo najjačem sastavu.

Nastavio je Hajduk jako i u nastavku, vrlo brzo svoj prvijenac u dresu Hajduka dao je Tino Blaž Lauš na dodavanje Livaje. Uskoro je 'pukla' i petica, sa 20 metara pogodio je Benrahou. Raspoložen je bio Benrahou, zabio je nakon toga i drugi gol nakon ubačaja Fahda Moufija koja obrana domaćih nije uspjela dobro izbiti.

U 75. minuti su domaći imali priliku za počasni pogodak, ali je udarac Frana Kajtazija obranio Ivan Lučić. Na samom kraju je Lučić obranio i Karlu Baričeviću, bila bi prava fešta da je Omladinac zabio, ali i ovako jest.

OMLADINAC – HAJDUK 0-6 (0-3)

Slavonski Brod. Stadion 'Stanko Vlainić-Dida'. Gledatelja: 4.500. Sutkinja: Ivana Martinčić (Koprivnica). Pomoćnice: Sanja Rođak-Karšić (Podravske Sesvete) i Maja Petravić (Zagreb). Četvrta sutkinja: Sabina Bolić (Zagreb). Delegat: Mladen Jurišić (Osijek).

Strijelci: 0-1 – Livaja (16., Melnjak), 0-2 – Dolček (43., Sahiti), 0-3 – Sahiti (45.+2, Kalik), 0-4 – Lauš (53., Livaja), 0-5 – Benrahou (58.), 0-6 – Benrahou (65.)

Omladinac Gornja Vrba: Soltoković, Štefančić, Jagić, Jurević, Opačak (od 46. D. Baričević), Mišković, Radić (od 70. Milošević), Tipurić (od 70. Vidić), K. Baričević, Bilandžić (od 46. V. Kajtazi, Ravlić (od 70. F. Kajtazi). Trener: Danijel Mraz.

Hajduk: Lučić, Mikanović (od 61. Moufi), Šarlija (od 61. Šarlija), Uremović, Melnjak (od 46. Lauš), Kalik, Odjidja-Ofoe (od 46. Žaper), Dolček, Benrahou, Sahiti, Livaja (od 61. Brajković). Trener: Adnan Čustović.

Žuti kartoni: Štefančić 21., K. Baričević 44. (Omladinac), Odjidja-Ofoe 41., Žaper 78. (Hajduk)

Crveni kartoni: -



Tagovi

Omladinac Gornja VrbaHajdukHrvatski nogometni kupRabuzinovo Sunce

Ostale Vijesti