Josip Regović/PIXSELL
Josip Regović/PIXSELL

Hajduk na fešti kod Zrinjskog u Mostaru s mislima na Dinamo

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 22.03.24. | 08:01

Bijeli su oslabljeni, ali u Hercegovinu ide sav raspoloživ kadar

Hajduk ovog petka igra prijateljsku utakmicu u Mostaru protiv Zrinjskog s početkom u 17.30 sati (HDTV), a trener Mislav Karoglan na put će povesti 26 igrača, ono što ima jer devetorica su zauzeta reprezentativnim obvezama.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Sprema se fešta na stadionu HŠK Zrinjski, kluba koji je aktualni prvak BiH, a ove sezone igrao je skupinu Konferencijske lige, pa premda je u ovom prvenstvu zaostao u borbi za prvo mjesto, bit će to dobar test za Bijele, posebno one koji manje igraju.

Puno je reprezentativaca, ali i igrača koji su ozlijeđeni, pa se Hajduk neće predstaviti svojim simpaziterima u Hercegovini u punom sastavu, no za vjerovati je da će trener Karoglan složiti respektabilnu momčad.

Kako dosta glavnih 'poluga' nedostaje, bit će to prilika Karoglanu za isprobati neke igrače koji su manje igrali, a nagradu za ovaj susret dobili su i mladi među kojima ima nadarenih kadeta.

Glavna vijest je da će u Mostaru biti Marko Livaja i Nikola Kalinić, tu je i Josip Brekalo kojemu bi utakmica mogla biti test sposobnosti za Dinamo nakon ozljede, a mogao bi Karoglan isprobati Šimuna Hrgovića umjesto neuvjerljivog Ismaela Dialla koji je s reprezentacijom Obale Bjelokosti.

Kako će sastav izgledati, to zna samo Karoglan, no za vjerovati je da će većina dobiti šansu. Nema još ni Filipa Uremovića, pitanje je hoće li se on oporaviti do Derbija u iduću subotu.

Popis Hajduka za Mostar: Ivan Lučić, Lovre Kalinić, Anthony Kalik, Vadis Odjidja-Ofoe, Nikola Kalinić, Marko Livaja, Yassine Benrahou, Fahd Moufi, Josip Elez, Rokas Pukštas, Leon Dajaku, Filip Krovinović, Dino Mikanović, Zvonimir Šarlija, Šimun Hrgović, Mateo Jurić-Petrašilo, Frane Bobanović, Marino Skelin, Ivan Krstanović, Mateo Bačić, Branimir Mlačić, Ivan Pavela, Josip Brekalo, Emir Sahiti, Francisco Ferro, Filip Čuić.

"Drago nam je što idemo u Hercegovinu, tamo Hajduk ima puno navijača i simpatizera, ljudi koji nas prate i dolaza u Split na utakmice i idu na gostovanje. To je dobra prilika da se i mi njima približimo. Što se tiče same utakmice, idemo momčadi koja je posljednjih godina u Bosni i Hercegovini najbolja uvjerljivo u prvenstvu, prošle godine i u Kupu. Imaju odličnu momčad, igrali su grupnu fazu Konferencijske lige što pokazuje koliko su ozbiljno posloženi kao klub. Mi smo malo u nezahvalnoj situaciji, imamo dosta izostanaka zbog reprezetativnih obveze i ozlijeđenih igrača, tako da ćemo pokušaati iskombinirati momčad da budemo dobri i odigramo pravu utakmicu bez nekog veliko imperativa, ali opet, Hajduk je taj koji mora paziti na rezultat", rekao je u najavi pomoćni trener Jure Ivanković za HDTV.



Tagovi

HajdukZrinjskiMostarMislav KaroglanMarko LivajaNikola KalinićJosip BrekaloJure IvankovićHrvatska nogometna ligaBiH Premier ligaPrijateljska utakmicaDerbi

Ostale Vijesti