Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL

Hajduk još čeka lijevog beka, prvak Afrike dva mjeseca bez utakmice

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 16.02.24. | 08:03

Diallo bi trebao stići ovog petka, ali teško će konkurirati za dvoboj kod Rudeša

Ismaël Diallo, Hajdukov lijevi bek koji je nedavno osvojio Afrički kup nacija, trebao bi se ovoga petka vratiti u Split iz Obale Bjelokosti. Hajduk će dobiti lijevog beka, ali još je neizvjesno hoće li participirati na gostovanju kod Rudeša.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)..

Nakon što je Obala Bjelokosti bila na rubu ispadanja, na kraju je prošla u drugi krug i podigntula trofej protiv Nigerije. Zadržao se Diallo u domovini opijenom slavljem dulje nego što je trebao, imali su brojene prijeme, a radostan je što su svi igrači dobili za taj uspjeh po kuću i 76 tisuća eura. Ni kriv ni dužan je bez minute odigrane na prvenstvu dobio bogatu nagradu, sigurno su ih navijači danima 'razvlačili' slaveći trijumf.

Hajduk je pregrmio tri utakmice bez lijevog beka, mijenjao ga je Fahd Moufi, no problem Mislavu Karoglanu stvorit će činjenica što nije dugo igrao, još od Derbija s Dinamom. Međutim, on je u Hajduku jedan od najspremnijih igrača te bi se idući tjedan trebao priključiti pravom radu.

Ima puno toga za nadoknaditi, jer je propustio pripreme u Umagu, a trener Karoglan je zbog njegova slučaja tražio lijevog beka, ali ga na koncu nije dobio, premda je bilo nekoliko situacija koje su bile blizu. Nadao se Karoglan da će Diallo imati kakvu-takvu minutažu, odigrati pokoji susret, no to se nije dogodilo.

To znači da Diallo nema utakmice gotovo dva mjeseca i to je objektivno problem, no priključiti bi se mogao u kadar za gostovanje u Varaždinu. Lijeva noga kronično nedostaje, Karoglan ponavlja da je to problme u mehenizmima na lijevoj strani, no treba još malo pričekati i eto Dialla natrag u momčadi.

On je doveden kao lijevi bek, a po potrebi i stoper kojemu se prostor otvorio teškom ozljedom Darija Melnjaka koji je na rehabilitaciji nakon operacije koljena, a najoptimističnije prognoze govore da bi se eventualno mogao vratiti u posljednjim kolima prvenstva.

Tu je i mladi Šimun Hrgović koji je protiv Belupa dobio zanačjnu minutažu kod visokog rezultata, postojala je mogućnost da i on starta, ali je Karoglan ipak izabrao Moufija.

Moufi će povratkom Dialla postati opet pričuva, no to se neće dogoditi još ovo kolo, jer teško će Diallo u Kranjčevićevu nakon višednevenog slavlja i napornog put iz Obale Bjelokosti.



Tagovi

Ismaël DialloHajdukNK RudešObala BjelokostiAfrički kup nacijaMislav KaroglanHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti