Milan Sabic/PIXSELL
Milan Sabic/PIXSELL

Hajduk ide po treću pobjedu u nizu, Slaven Belupo želi čistu mrežu (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 14.08.21. | 08:54

Večeras u 21 sat se na Poljudu igra utakmica 5. kola HNL-a

Subotnji kasnovečernji termin HNL-a rezerviran je za utakmicu između Hajduka i Slaven Belupa, u 21 sat na stadionu Poljud. Po tradiciji i kvaliteti Splićani su favoriti, žele treću uzastopnu pobjedu i ostanak pri vrhu ljestvice. „Farmaceuti“ s druge strane namjeravaju i treći put ostati neporaženi protiv kluba iz „velike četvorke“, pobijedili su Dinamo 2:0 i remizirali s Osijekom 0:0.

(1.60) Hajduk (4.30) Slaven Belupo (7.00)

U kadru domaćih sigurno neće biti Alexandera Kačaniklića, Lovre Kalinića i Marija Vuškovića pa trener Jens Gustafsson nema puno opcija oko sastavljanja početne postave. Vjerojatno će na teren istrčati istih 11 kao protiv Gorice, predvođenih kapetanom Markom Livajom.

U posljednje dvije utakmice ovih protivnika na Poljudu vidjeli smo dosta uzbuđenja, obje su završile rezultatom 2:2 što bi gosti sigurno prihvatili i večeras.

Hajduk naravno ima drugačije planove, samo pobjeda jamči nastavak puta ka ispunjenju velikih ovosezonskih ambicija.

"Najgore je pomisliti da je utakmica već dobivena, nitko nije pobijedio utakmicu koja još nije započela. Ako to pomislimo, da smo već dobili, onda smo zaslužili izgubiti. U svakoj utakmici moraš dati maksimum da bi pobijedio, ako si igrač Hajduka moraš se boriti za svaki dio terena i svaku loptu u baš svakoj utakmici. Naročito u utakmicama za koje svi govore da su lagane", poručio je švedski trener pred dolazak Slaven Belupa.

Za očekivati je da će gosti na Poljudu postaviti čvrsti dvostruki blok, čekati priliku iz kontranapada, vrebati pogrešku Splićana. Kaže Gustafsson da je Hajduk spreman na igru protiv zatvorenog protivnika, ali treba se dokazati na terenu.

Koprivničani u Split stižu bez većih problema s ozljedama, izvan stroja je samo Mateo Kocijan kojeg muči gležanj. Pokazali su u uvodnim utakmicama sezone da znaju igrati protiv favorita, Dinamo i Osijek im nisu zatresli mrežu.

"Pokušat ćemo se pokazati u najboljem svijetlu, kao protiv Dinama i Osijeka. Znamo da je Hajduk kvalitetan, težak protivnik, ali mislim da možemo odigrati dobru utakmicu. Cilj je da ne primimo gol, nama obrambenim igračima to je uvijek cilj, a još kad bi postigli jedan gol, nitko sretniji od nas. Bit će teška utakmica, moramo biti koncentrirani i spremni, vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu. Još se upoznajemo, napredujemo, imamo odličnu atmosferu u svlačionici. Imamo spoj starijih i mladih igrača i to zasad djeluje vrlo dobro", rekao je u najavi utakmice stoper Slaven Belupa Tomislav Božić.

Glavni sudac utakmice je iskusni Ivan Bebek iz Rijeke, pomoćnici su mu Bojan Zobenica iz Velike Gorice i Ivan Janić iz Iloka. Četvrti sudac je Dario Kulušić iz Šibenika, VAR sudac Ivan Vučković iz Zagreba, a asistent VAR-a Marjan Tomas iz Osijeka. 

(1.60) Hajduk (4.30) Slaven Belupo (7.00)



Tagovi

HajdukSlaven Beluponajava 1.HNL

Ostale Vijesti