Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Hajduk i PSG pred dogovorom? Talijani pišu da bi Vušković mogao postati jedan od najskupljih transfera na Poljudu

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 27.11.22. | 14:21

Iznos koji spominje ugledni talijanski list ulazi u rang izlaznog transfera Nikole Vlašića, a 15-godišnjak bi potpisao trogodišnji ugovor s PSG-om uz opciju još dvije godine

Već se duže vrijeme po mnogima se kao jedan od najvećih talenata na svjetskoj sceni spominje ime 15-godišnjeg braniča Hajduka Luke Vuškovića. Iako po godinama još može igrati za kadete, od ove sezone mlađi brat U-21 reprezentativca Marija dominira u juniorskoj kategoriji. Hajdukovi juniori trenutno su na četvrtom mjestu u HNL-u s dvije utakmice i pet bodova manje od vodeće Rijeke, a Vušković je u dosadašnjem dijelu sezone zabio pet golova u prvenstvu. Zabio je i u juniorskom derbiju protiv Dinama kad su 'bili tići' slavili s 2:1 u Zagrebu, a uz to je s juniorima izborio nokaut fazu Lige prvaka mladih gdje će igrati protiv ukrajinskog Šahtara.

O njegovom talentu pisalo su već i svjetski mediji, a što bi mogao postati u budućnosti primijetili su i mnogi europski klubovi. Od svih čini se da je zagrizao najviše francuski PSG oko kojeg se priča počela u kuloarima spominjati još krajem ljeta.

Rasplamsala se kad je ugledni talijanski novinar za transfere Nicolo Schira na svom Twitter profilu objavio sredinom studenog informaciju da su Parižani u završnoj fazi pregovora s Hajdukom. Objavio je tad kako se PSG sprema platiti Hajduku četiri milijuna eura uz dodatni milijun bonusa. Danas je Schira ponovno bio aktivan oko transfera Vuškovića i objavio informaciju kako je dogovor pred samim krajem te da bi Vušković trebao potpisati ugovor na tri godine uz opciju od još dvije.

Nije Schira jedini u Italiji koji danas piše o Vuškoviću. Tu je i bombastičan naslov na uglednom Corriere dello Sportu koji donosi informaciju da će Hajduk na ovom transferu zaraditi 10 milijuna eura. Naime, prema njihovim informacijama u borbu su se nedavno uključili i talijanski klubovi Inter, Milan, Juventus i Roma, ali nisu mogli parirati PSG-u s ponudom.

Dogovore li se dva kluba i ako je Talijani barataju točnim iznosom, njegov transfer bio jedan od najvećih izlaznih, gotovo u rangu najvećeg dosad onog Nikole Vlašića koji je iznosio 10.8 milijuna eura po Transfermarktu.

Oko transfera mladog Vuškovića na Poljudu se još nisu oglašavali, a i nije običaj da to rade dok ne bude službeno. S obzirom na to da nema još punih 16 godina nije debitirao za prvu momčad, ali je zaigrao u prijateljskom dvoboju za seniore protiv Uranije u Baškoj Vodi. Dok se vode još špekulacije oko njegovog transfera zanimljivo je da može postati najmlađi debitant u povijesti Hajduka i to na derbiju s Dinamom 25. veljače. Dan prije tog derbija mladi Vušković puni 16 godina s koliko ima pravo zaigrati na seniorskoj razini u HNL-u. (KM)


Tagovi

PSGHajdukHajduk junioriHNLLigue 1Luka Vušković

Ostale Vijesti