Damiir Špehar/Pixsell
Damiir Špehar/Pixsell

Hajduk i Lučić su 555 minuta bez gola, a Leki prije Kupa glavobolju daje ozljeda obrambenog stupa

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 20.05.23. | 09:00

Tko je mogao misliti da će Hajduk ostati bez važnog obrambenog igrača, sada Leko mora naći zamjenu iz terceta Vušković, Ferro i Simić

Hajduk je prošao Koprivnicu, upisao još jedan pozitivan rezultat u seriji, no nije trener Ivan Leko bio zadovoljan nakon utakmice, jer unatoč pobjedi ostao je bez važnog igrača za finale Kupa. Nakon utakmica uvijek ima pluseva i minusa, no ovaj put je dojam da je prevladala negativna činjenica. Ozlijedio se Toni Borevković, po svemu sudeći izgubljen je za finale Kupa sa Šibenikom u srijedu, pa je razumljivo da je Leko nakon dvoboja izjavio:

„Ljut sam ka'pas“, te je tim riječima završio press konferenciju.

No, nije se ozlijedio samo Borevković, s terena je nakratko u finišu susreta morao i Chidozie Awaziem, ali se on u konačnici vratio. Utakmica je trebala biti mirna, ali vrag nikada ne spava, pa je tako sad Leki uzdrmana posljednje linija koja je tako sjajno igrala u posljednjim utakmica. Plus je svakako što je Hajduku i šestu utakmicu bez primljenog pogotka, vratar Ivan Lučić 555 minuta nije vadio loptu iz mreže što je svakako podatak vrijedan respekta.

Leko je odmorio trojicu važnih igrača prije finala Kupa, jer su Filip Krovinović, Dario Melnjak i Marko Livaja startali s klupe, pa je u tom segmentu, da ne pati rezultat, uspio.

Ali to je mogao očekivati da će se dogoditi neplanirana ozljeda, praktički ni iz čega, pa sada Leko mora smisliti koga će staviti na Rujevici umjesto Borevkovića. Dobra vijest je što se vratio mladi Luka Vušković koji ga je zamijenio, a hoće li tako biti i u finalu Kupa, još ćemo vidjeti jer trener Bijelih na raspolaganju ima još zdrave Stefana Simića i Francisca Ferra koji nisu u prvom planu, no sad je prislijen na promjenu i morat će izabrati nekog od njih trojice, a nada se da će Awaziem biti spreman.

No, mnogi će reći, ako je izostanak jednog igrača, konkretno Borevković, ma u koliko god on dobroj formi bio, problem za Hajduk u jednoj utakmici finala, onda nema razloga za brigu, jer Bijeli imaju širok kadar. Šteta će biti jedino što je narušena standardnost njih dvojice u posljednjoj liniji.

Za Bijele je dobra vijest što je u odličnoj formi i Jan Mlakar, slovenski napadač koji je postigao deseti prvenstveni pogodak, a motivirala ga je činjenica da je zbog tog što je Livaja počeo s klupe, bio kapetan kao stranac. Osim toga, već ga pomalo zezaju da mu odgovara zlatni gostujući dres u kojemu je šest puta zabijao ove sezone.

„Zaista nešto neopisivo. Iskreno, nisam očekivao da ću ikada nositi traku ovako velikog kluba. Zahvaljujem svima na povjerenju, stvarno mi je velika čast bila nositi traku, to mi je bila motivacija da dam još više, jako sam sretan i ponosan“, kazao je Mlakar i potom se okrenuo finalu Kupa: „Na nama je da igramo našu igru, imamo niz dobrih utakmica iza nas, moramo biti mirni i ne opterećivati se previše trofejom. Ako ćemo biti pravi, što vjerujem da hoćemo, onda će biti sve u redu“.



Tagovi

HajdukSlaven BelupoIvan LekoToni BorevkovićChidozie AwaziemJan MlakarMarko LivajaLuka VuškovićHrvatska nogometna ligaHrvatski nogometni kupNK ŠibenikRabuzinovo Sunce

Ostale Vijesti