Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Hajduk ga je prodao u Poljsku, a nakon kalvarije u Turskoj je pred povratkom u Ekstraklasu

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 11.01.22. | 12:28

Ove sezone upisao je tek šest nastupa, s tim da je jedno vrijeme bio udaljen iz prve momčadi.

Zvonimir Kožulj odradio je dvije veoma dobre sezone u dresu Hajduka nakon što je u ljeto 2016. godine stigao iz Širokog Brijega na Poljud za 200 tisuća eura. Dvije sezone bio je standardan, prva godina bila mu je nešto bolja od one druge, a ukupno je za Bile skupio 65 nastupa, četiri pogotka i devet asistencija u svim natjecanjima.

Preselio je Kožulj u ljeto 2018. u poljski Pogon za 300 tisuća eura, a prva sezona u Ekstraklasi bila mu je ujedno i najbolja u karijeri. Upisao je devet pogodaka i 10 asistencija u prvoj sezoni, da bi godinu kasnije ostao na tri pogotka i dvije asistencije. Budući da je po dolasku potpisao dvogodišnji ugovor, Poljsku je napustio slobodnih papira, a njegova sljedeća destinacija bila je Turska.

Odlazak u Gaziantep pokazalo se pogreškom, a godinu dana kasnije, uoči početka ove sezone, prelazi u drugoligaša Eyuspor. To se u konačnici pokazalo još gorom odlukom budući da je ove sezone skupio tek šest prvoligaških nastupa, a usput je jedno vrijeme bio suspendiran nakon što se zaprijetio klupskim čelnicima da će prijaviti klub na arbitražu ukoliko mu se ne isplate zaostaci.

Jasno, rastanak ove zime je gotovo pa neminovan, a posljednje informacije su takve da bi Kožulj karijeru mogao nastaviti ponovno u Ekstraklasi.

Bivši veznjak Hajduka nadomak je potpisa za Zagłębie Lubin, trenutno 14. momčad Ekstraklase. Standardan branič spomenute momčadi je nekadašnji U-21 reprezentativac Lorenco Šimić koji je u klub stigao za 250 tisuća eura iz Sampdorije, dok je klupski kapetan Crnogorac s hrvatskom putovnicom Saša Balić, nekadašnji igrač zaprešićkog Intera.

Kožulja, osim Zaglebije, navodno prate još neki klubovi, ali izgleda kako je njegov povratak u Ekstraklasu trenutno najrealniji ishod.


Tagovi

Zvonimir KožuljEkstraklasaZaglebie LubinHajduknogometni transferiZimski prijelazni rok

Ostale Vijesti