Miranda Cikotic/PIXSELL
Miranda Cikotic/PIXSELL

Hajduk ga je oteo Rijeci, tražio ga je Juve, a danas je potpisao za klub iz Crne Gore

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 14.01.21. | 20:55

Nevjerojatan talent, priča o milijunskim transferima, a par godina kasnije potpisuje za klub za koji su rijetki čuli.

Ovaj mladić s albanskom putovnicom rođen je u Rijeci prije 24 godine, no iako je igrao za omladinski pogon kluba s Rujevice svoje minute tamo nije dočekao. Sa svega 17 godina odlučio je otići put Splita jer je procijenio kako je Hajduk bolji klub za njegov igrački razvoj. Rijeka i Hajduk dogovorili su primjerenu odštetu (nije javno poznata) pa se tako Elvir zaputio put Splita, a tamo je, u nekoliko navrata, pokazao kako posjeduje iznimno veliki talent.

U svojoj prvoj sezoni u Hajduku Elvira su malo po malo uvodili u prvu momčad pa je u sezoni 13./14. skupio 11 nastupa u HNL-u i dva u kupu (jedan pogodak).

Već sljedeće sezone Maloku je dobio nešto više prilika, kako u prvenstvu, tako i u kupu, a brzonogi dribler u nekoliko je navrata u potpunosti bacao splitsku publiku u trans svojim potezima koji su tada mislili kako u svojim redovima imaju pravog dragulja.

Pričalo se u to vrijeme kako je Maloku na mati brojnih europskih velikana među kojima su Borussia Dortmund i Juventus, ali službene ponude nije bilo. Iako je bio (i još uvijek je, budući da ima svega 24 godine) Maloku je igrao po principu toplo – hladno, a to je nešto što zahtjevna splitska publika ne trpi. Njegov najveći problem u to vrijeme je bio manjak povjerenja trenera i ne mogućnost da veže nekoliko utakmica u prvom sastavu, dok su njemu zamjerali da „bira utakmice“.

U sezoni 15./16. očekivao se potpuni boom ovog mladog asa. Nastupio je u toj sezoni u ukupno 27 utakmica te se u tri navrata upisao u listu strijelaca. Brojke su to koje nisu zadovoljile čelnike Hajduka pa su tako na kraju sezone odlučili kako neće praviti probleme brzonogom veznjaku u slučaju da nađe novog poslodavca, a upravo to se i dogodilo u ljetom prijelaznom roku pa je tako Elvir odlučio kako je najbolje za njega da svoj nogometni put nastavi u španjolskom drugoligašu Gimnasticu.

Na Pirinejima se nije najbolje snašao, skupio je svega šest nastupa (jedan pogodak) pa se već na zimu odlučio na jedan pomalo iznenađujući potez - odlazak na Cipar.

Za AEK iz Larnace je u prvoj polusezoni skupio 16 nastupa, a većinu utakmica je bio u statusu „jockera s klupe“.

Sljedeću polusezonu je opet započeo na Cipru, ali se na zimu odlučio preći u slovenski Aluminij. Od svih klubova za koje je nastupao najviše minuta skupio je upravo u Deželi (1356 minuta - 20 nastupa) ali to očito nije zadovoljilo njegove apetite nakon čega je odlučio da bi za njega bilo najbolje da napravi jedan korak unazad, kako bi onda mogao učiniti dva unaprijed.

Njegov sljedeći klub bilo je poljski drugoligaš Olimpia u kojoj se zadržao godinu dana te upisao 22 nastupa i zabio jedan gol.

Ugovor mu je istekao prošlog ljeta, a sad kao slobodan igrač odlazi u Dečić iz Tuzija, trenutno drugoplasiranu momčad crnogorskog prvenstva.

Nevjerojatan je to put nekad velikog talenta kojem se predviđala velika karijera te basnoslovni iznosi od 10 milijuna eura i više, no najveća vrijednost u karijeri mu je bila 850 tisuća eura, a trenutna sa ni 25 godine na leđima samo 75 tisuća eura.

Međutim, bez obzira što mu je karijera krenula velikom nizbrdicom, Maloku je dovoljno mlad da pokaže kako sve priče o njemu nisu bile uzaludne, ali…


 


Tagovi

Elvir Maloku

Ostale Vijesti