Luka Batelić/PIXSELL
Luka Batelić/PIXSELL

Hajduk drži rastojanje, nakon 497 dana dobio Puljane i žestokog Ercega

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 26.11.23. | 17:00

Završilo je 0-2 pogocima Sahitija i Livaje s bijele točke uz rekord posjećenosti

Petom pobjedom u nizu u mandatu novog trenera Hajduk je napokon prošao Puljane, dobio ih nakon 497 dana.Na kraju je završilo 0-2. Hajduk je srušio svoju 'crnu mačku', prokletsvo iz posljednja četiri susreta. Razmak na vrhu je ostao isti na vrhu, Bijeli imaju pet više od Rijeke i susret više te devet plusa nad Dinamom koji ima dva susreta manje.

Sjajan je bio dekor u Puli, pao je rekord stadiona, jer na Aldo Drosini bilo je 8606 gledatelja. Ulaznice su rasprodane dan ranije, a dojam je da je više bilo navijača Bijelih. Utakmica je bila žestoka, nije nedostajalo oštrih startova, a čudan kriterij imao je sudac Ante Čulina.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Domaći su istrčali u očekivanom sastavu, dok je u redovima Hajduka od početka bio Niko Sigur koji se oporavio od ozljede. No, u zapisniku nije bilo Yassinea Benrahoua koji je na posljednjem treningu dobio udarac pa je u sastav 'uskočio' Leon Dajaku, dok Aleksandar Trajkovski, iako je bio s reprezentacijom Sjeverne Makedonije, još nije skroz oporavljen.

Već u trećoj minuti Hajduk je stvorio prvu šansu, pucao je Marko Livaja, a Slavko Blagojević požrtvovnim blokom odbio u korner nakon kojeg je pokraj vrata pucao Filip Uremović. Splićani su u startnim minutama imali veći pritisak, napadali su, a domaći čekali prigodu iz kontre.

Sjajno je u devetoj minuti Emir Sahiti dodao do Rokasa Pukštasa koji je pucao s 15 metara, ali iznad grede.

Hajduk je zasluženo poveo u 16. minuti kada je Ismaël Diallo ubacio s lijeve strane i nije uspio naći Livaju, no lopta je došla do Sahitija koji je iskosa silovito zapucaii i pogodio suprotni kut, Lovro Majkić nije stigao reagirati.

Nakon toga se malo podignula Istra, pucao je sa 16 metara Antonio Maurić na dodavanje Matea Lisice, no lopta je otišla pokraj vrata.

U 27. minuti se malo zagužvalo nakon bliskog susreta Mladena Devetaka i Sahitija, bllo je nervoze, uključilli su se gotovo svi igrači, ali sve je završilo bez velikih nereda, jedino je Livaja koji je došao 'uredovati' dobio žuti karton.

U 31. minuti se domaćima ozlijedio važan adut u igri Lisica, pa je na njegovo mjesto ubrzo ušao Emmanuel Ekong.

Taman kada je Istra došla malo dao daha, Hajduk je mogao otići na dva razlike kada je Livaja dao za Dajakua koji iz blizine iz dva puta nije uspio zabiti.

Malo potom Hajdukovci su tražili drugi žuti za Antu Ercega, no sudac Ante Čulina nije mislio tako, samo mu je dao posljednje upozorenje. U nadoknadi je upravo Erceg skrenuo udarac Frane Mlinara, lopta je otišla među Hajdukove navijače. Riskirao je Erceg nakon toga još jednom drugi žuti karton, bunili su se s Hajdukove klupe tražeći isključenje.

Erceg je bio u elementu što se tiče žustrine, ali i igre, pa je tako pucao na startu drugoga dijela nakon kornera, no lopta je otišla pokraj vratnice. Imao je ubrzo još jednu šansu nakon greške Zvonimira Šarlije, ali nije zahvatio loptu kako je htio.

Hajduk je mogao riješiti pitanje pobjednika u 65. minuti kada Livaja zaobišao Majkića i pucao, no spreman je na crti bio Iurie Iovu koji je spriječio gol.

Ali domaći nisu mogli ništa kada je u 90. minuti Livaja stavio točku na 'i' iz kaznenog udarca koji je plod igranja rukom Luke Hujbera.

ISTRA 1961 - HAJDUK 0-2 (0-1)

Pula. Stadion Aldo Drosina. Gledatelja 8606:. Sudac: Ante Čulina (Zagreb). Pomoćnici: Ivan Mihalj (Velika Gorica) i Dejan Vuković (Zagreb). Četvrti sudac: Goran Pečarić (Zagreb). VAR: Ante Čuljak (Zagreb). AVAR: Ivan Vučković (Zagreb).

Strijelci: 0-1 – Sahiti (16., Diallo), 0-2 Livaja (90.-11m).

Istra 1961 (4-3-3): Majkić – Kadušić (od 64. Hujber), Iovu, Marešić, Devetak – Mlinar (od 78. M. Čuić), Blagojević (od 78. Petrusenko), Maurić – Lisica (od 33. Ekong), Erceg, Vuk (od 64. Matheus). Trener: David Català.

Hajduk (4-3-3): Lučić – Sigur (od 90.+4. Lauš), Uremović, Šarlija, Diallo – Pukštas (od 90.+4. Odjidja-Ofoe), Žaper, Krovinović (od 88. Moufi) – Sahiti (od 88. Elez), Livaja, Dajaku (od 65. Kalik). Trener: Mislav Karoglan.

Žuti kartoni: Erceg 39 , Vuk 61, Kadušić 55., Devetak 90.+2 (Istra 1961), Livaja 27. (Hajduk)

Crveni kartoni:



Tagovi

Istra 1961HajdukEmir SahitiAnte ErcegAnte ČulinaHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti