Hajduk
Hajduk

Hajduk doveo prvo pojačanje za iduću sezonu: Elez ponovno na Poljudu

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 28.05.21. | 10:50

Slaže se jaka momčad

Nakon jučerašnjeg odlaska trenera s Poljud, već danas iz Splita je sijevnula nova vijest o jednom dolasku. Točnije riječ je o povratku 27-godišnjeg stopera Josipa Eleza na Poljud.

Josip Elez prvo je pojačanje Hajduka u ljetnom prijelaznom roku, a stoper je danas potpisao četverogodišnji ugovor te se nakon osam godina ponovno vratio na Poljud. Elez stiže kao slobodan igrač nakon trogodišnje epizode u njemačkom Hannoveru 96, a u Hajduku će nositi dres s brojem 19. 

Iz Hajduka je Josip otišao srpnju 2013. godine ostvarivši transfer u S.S. Lazio odakle je kao 19-godišnjak odmah posuđen u Grosseto. Karijeru je zatim nastavio na posudbama u mađarskom Honvedu, danskom Aarhusu te Rijeci za koju je 2017. godine službeno potpisao, a potom je 2018. godine ostvario transfer u Hannover 96.


Prve nogometne korake napravio je u Solinu odakle je 2009. godine prešao u Hajduk. Bio je redoviti član mlađih uzrasnih kategorija hrvatske reprezentacije. 

Za prvu momčad Hajduka do sada je upisao tri službene i osam prijateljskih utakmica. U posljednjoj sezoni koju je odigrao za Hannover 96 upisao je 17 službenih nastupa. Vrijedi još istaknuti da je Elez s 27 godina skupio bogato igračko iskustvo odigravši 21 utakmicu Bundeslige, 40 utakmica 2. Bundeslige, 50 utakmica Prve HNL, 25 utakmica danske Superlige...

Hajduk ima očito sve jaču ambiciju da dogodine napadne jedan od trofeja. Zadržavanjem Marka Livaje i Lovre Kalinića uz još neke dolaske ta opcija više ne bi bila nerealna.


Tagovi

HajdukJosip ElezHNLHNK Rijeka

Ostale Vijesti