BERNADETT SZABO/Action Images
BERNADETT SZABO/Action Images

Hajduk doveo mađarskog reprezentativca za pojačanje na desnom beku

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 05.07.21. | 15:03

Bio je kapetan Fenercvarosa, a na Poljud stiže kao slobodan igrač

Odlaskom Darka Todorovića s posudbe u Hajduku iz RB Salzburga bijeli su krenuli u potragu za rješenjem na desnom beku i našli su ga. Novi igrač Hajduka je Grego Lovrencsics, nekadašnji kapetan Fenercvarosa s kojim je raskinuo ugovor prije dolaska na Poljud.

S Hajdukom će potpisati ugovor na dvije godine, a treninzima će se priključiti u nedjelju s obzirom da je dobio odmor zbog sudjelovanjana Euru s Mađarskom. Stalni je mađarski reprezentativac, a na Euru je odigrao jednu utakmicu 90 minuta te je ulazio u dvije u kojima je odigrao sedam i 12 minuta. Prošle sezone njegov bivši klub Ferencvaros izbacio je Dinamo iz Lige prvaka, a on je zabio gol u drugoj minuti u pobjedi od 2:1. Za Ferencvaros je odigrao 182 utakmice te pritom zabio šest pogodaka te ubilježio 29 asistencija.

Hajduk će s njim dobiti na iskustvu na desnoj strani, a 32-godišnjak je za mađarsku reprezentaciju upisao 44 nastupa i zabio jedan gol.

Tijekom karijere igrao je Budafoki, Pesci, Lombard Papu, Lech Poznan i već spomenuti Fenrencvaros.

„Gergo je tehnički vrlo potkovan igrač, s vrlo dobrim taktičkim, fizičkim i mentalnim karakteristikama. Radi se o desnom beku s napadačkim sklonostima što se uklapa u stil i model igre kojem mi težimo. Krase ga izraziti natjecateljski duh, pobjednički mentalitet i liderske sposobnosti. U karijeri je osvojio šest trofeja, a posljednje tri godine bio je kapetan Ferencvaroša koji je osvojio tri uzastopna prvenstva. Godinama igra na visokom klupskom nivou te ima bogato iskustvo u europskim natjecanjima, a uz to redovni je član A reprezentacije Mađarske s nastupima na EURU 2016 i EURU 2020 (2021)“, rekao je nakon potpisa s igračem sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

Sam Lovrencsics izrazio je zadovoljstvo potpisom za Hajduk.

„Sretan sam zbog potpisa za Hajduk, znam da se radi o Klubu s najvećom tradicijom u Hrvatskoj, ja tražim i želim uspjeh te je lako bilo donijeti ovu odluku kad sam shvatio da se klupski i moji ciljevi podudaraju. Iza mene je nekoliko jako uspješnih nekoliko godina, posebno zadnje tri sezone u kojima sam osvojio četiri trofeja. To nije lagan posao, ali je velika emocija, vrijedno iskustvo za mene i to je ono što ću pokušati prenijeti na Hajduk. Upoznao sam se s trenerom, predsjednikom i sportskim direktorom. Trener mi je vrlo jasno prenio svoje zahtjeve u prvom razgovoru, shvatio sam što traži od momčadi i što želi igrati. Znam već dosta toga o Klubu, gradu koji dolazim i navijačima pred kojima ću igrati, jedva čekam prve treninge i utakmice te se veselim našem zajedničkom putovanju“, zaključio je igrač nakon potpisa.


Tagovi

HajdukHNLMađarska nogometna reprezentacijaMađarskaEUROEuro 2020

Ostale Vijesti