Ivo Čagalj/PIXSELL
Ivo Čagalj/PIXSELL

Hajduk čeka koje će poteze povući predsjednik

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 28.04.24. | 09:37

Pred Bijelima je do kraja sezone rješavanje pitanja trener, sportskog direktora i člana Uprave za sport, ali i definiranje kadra

Hajduk je u otvorenoj utakmici pobijedio Rudeš koji je na prazni Poljud došao otvorenog garda i primio pet komada, a mogao je i više.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bijeli su bili raspoloženi, dobili 5-1, premda su dopustili prvi pogodak protiv kluba koji je već ispao iz prve lige, no ova utakmica brzo će se zaboraviti, osim što će ostati upamćena kao prva u mandatu novog predsjednika Ivana Bilića.

Osim toga, Hajduk je osigurao treće mjesto, no to ništa ne znači klubu koji je ove sezone 'pucao' na duplu krunu. Pamtit će se i da je Rokas Pukštas u jednom poluvremenu triput tresao mrežu, dvaput suparničku, jednom svoju, te dva lijepa gola Filipa Krovinovića.

Sve to Hajduk je pokazao protiv suparnika koji nije mjerilo i kada je već ispao iz utrke za trofejima. Još se igralo bez publike koja će se vratiti iduće nedjelje. Ispada da je Hajduk proigrao kada je sezona praktički završila, no dobro će doći kao filter za iduću sezonu kada se uskoro bude radila lista onih koji odlaze.

Strijelac je bio i Nikola Kalinić, a jako dobru partiju odigrao je Josip Brekalo kojemu, čini se, više odgovara pozicija na desnom nego na lijevom krilu.

Važno je još spomenuti i da je Ivan Perišić podignuo broj minuta nakon povratka, odigrao je cijelo drugo poluvrijeme, zanimljivo kao lijevi bek, na poziciju kojoj ga koristi i izbornik Zlatko Dalić. Vidjet ćemo do kraja sezone hoće li neku utakmicu krenuti kao starter, ali u svakom slučaju je to dobra vijest za Hajduk, ali i za reprezentaciju koju čeka Euro u Njemačkoj. Prevažan je Perišić igrač za Vatrene, stoga je jako bitno što se približio stanju u kakvom može ponovno biti onaj pravi. Bio je blizu pogotka, prvijenca za Hajduk za prvu momčad koji će čekati još neko vrijeme.

Debitirao je i Noa Skoko, Hajduk je iskoristio priliku za promociju mladog igrača koji je veliki talent, na listi Guardiana među 60 u svom godištu. Dobivat će Skoko junior još minuta do kraja sezone, sad kada rezultat više nije u prvom planu.

No, za Hajduk nastupa razdoblje kada moraju definirati pozicije sportskog direktora i trenera za iduću sezonu i naći čovjeka koji će biti član Uprave zadužen za sport, kako je najavio predsjednik Bilić.

Neizvjesno je što će biti s igračkim kadrom, hoće li se uspjeti zadržati Perišića, tko će sve otići, je li Nikola Kalinić ide u mirovinu, tko će doći. Očekuje se transfer Pukštasa koji bi trebao napuniti blagajnu, moguće je da ode i Emir Sahiti, a prekobrojnih koji nisu ostavili traga ima dosta.

Jer ambicije novog predsjednika su ostale iste, dupla kruna i skupina Konferencijske lige. Može li to ostvariti postojeća skupina igrača ili će trebati malo promiješati karte...



Tagovi

HajdukNK RudešIvan BilićIvan PerišićRokas PukštasFilip KrovinovićNikola KalinićHrvatska nogometna ligaLjetni prijelazni rok 2024.Josip BrekaloNoa Skoko

Ostale Vijesti