EXPA/ Newspix/ Krzysztof Porebskir
EXPA/ Newspix/ Krzysztof Porebskir

Hajdučko prokletstvo dohvatilo Poljake: Klub bogate povijesti ispao iz lige

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 16.05.22. | 19:24

Navijači napali igrače

Urbana je legenda o 'hajdučkom prokletstvu' kao o nekoj mitskoj kletvi koja zadesi sve koji su nekad izbacivali splitske bijele iz europskih natjecanja da oni kasnije propadnu na neki način. Bilo skroz, ili tek u niži rang nacionalnih natjecanja. Lista klubova koje zatekla ova kletva je podugačka, a od proteklog vikenda ažurirana je za još jedno ime.

Porazom od Radomiaka s 4:2 u drugu poljsku ligu ispala je Wisla iz Krakowa. Taj poraz odnio im je i matematičke šanse da ostanu u Ekstraklasi. Klub iz Krakowa osnovan prije 116 godina, posljednji je put u drugoj poljskoj ligi bio u sezoni 1995/96. U svojoj bogatoj povijesti 14 puta osvajali su naslov prvaka, a Wisle se sjećaju i navijači Hajduka.

U prvom pretkolu Kupa UEFA u sezoni 2001/02 izbacili su Hajduk. Na Poljudu je bilo 2:2, dok je Wisla u uzvratu bila bolja s 1:0. Sada ih je nakon više od 20 godina stigla poznata Hajdučka kletva.

Ispadanje je teško palo i navijačima kluba iz Krakowa koji su dočekali igrače po dolasku s gostovanja na stadionu Wisle i pokušali se obračunati s njima. Tražili su bijesni navijači objašnjenje kako je došlo do ovog i nisu bili zadovoljni samo verbalnom raspravom.



Tagovi

EkstraklasaPoljskaWisla Krakow

Ostale Vijesti