Reuters/Jason Cairnduff
Reuters/Jason Cairnduff

Haaland nastavlja nizati rekorde, Wolvese je ispratio s tri pogotka u mreži

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 22.01.23. | 16:55

Norveški napadač je potpisao već četvrti hat trick sezone u Premeirligi, a samo je Alan Shearer u sezoni 1995./1996. zanilježio više

Nisu nogometaši Manchester Cityja ništa prepustili slučaju i uoči derbija Arsenala i Uniteda, bacili rukavicu u lice Topnicima komotnom 3:0 pobjedom nad Wolverhamptonom. Sva tri pogotka potpisala je norveška gol-mašina Erling Haaland koji se osjećao golgeterski prikraćen nakon posljednjeg susreta kada je u 4:2 pobjedi nad Tottenhamom zabio 'tek' jedan pogodak.

Guardiola je u odnosu na okršaj sa Spursima malo mijenjao, s tim da je ponovno na desni bok gurnuo 18-godišnjeg Ricu Lewisa. Jedna od stvari zbog koje je Pep jedan od najboljih trenera današnjice je i to što ne robuje imenima i njihovim ugovorima. Naime, španjolski stručnjak u posljednja dva susreta na desni bok postavlja Lewisa, potentnog beka poniklog u Cityjevoj akademiji kojeg Transfermarkt trenutno procjenjuje na milijun eura, dok mu na klupi sjede Joao Cancelo vrijedan 70 milijuna eura i Kyle Walker čija vrijednost iznosi 15 milijun eura.

Lewis je odigrao korektan susret, ali ponovno je Haaland zasjenio svoje suigrače. Svi koji se nađu nasuprot Cityja pokušavaju smisliti formulu po kojoj bi raskinuli savezništvo Kevina De Bruynea i Haalanda. Wolverhamtpon je bio kvalitetno organiziran u prvom dijelu i maksimalno je trener Julen Lopetegui otežao Cityju igru, no niti on nije pronašao način kako zaustaviti suradnju Belgijca i Norvežanina.

Mahrez je u 40. minuti navukao pažnju protivničkih stopera na sebe, dodao je De Bruyneu koji iz prve ubacuje i pronalazi glavu Haalanda za 1:0. Nakon toga se utakmica sasvim otvorila na Etihadu, jasno, za domaćina.

U 49. minuti je Gündogan utrčao u kazneni prostor, kapetan Wolvesa Neves je kasnio u duel pa je s leđa sapleo Nijemac za čisti jedanaesterac. Loptu je u ruke uzeo Haaland pa mirno, po sredini gola, poentirao za 2:0.

Pet minuta kasnije gostujući vratar Jose Sa je neshvatljivo dodao loptu u noge Mahrezu u kaznenom prostoru, a Alžirac je nesebično proigrao Haalanda za njegov treći pogodak na utakmici. Bilo je do kraja utakmice još nekoliko prilika, zabio je i Mahrez, ali mu je VAR poništio pogoda zbog zaleđa, dok je kod Wolvesa u 68. minuti Podence lukabvo probao lobati Edersona s ruba 16-erca, no brazilski vratar je osujetio njegov pokušaj.



Tagovi

Premier ligaManchester CityWolverhamptonErling Haaland

Ostale Vijesti