Reuters
Reuters

Gvardiol zaustavio Guardiolu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 22.02.23. | 22:52

Nakon što je Manchester City na odmor otišao s minimalnom prednosti, RB Leipzig u nastavku je odigrao jako dobru utakmicu, a izjednačujući pogodak zabio je hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol.

U prvoj utakmici osmine finala između RB Leipziga i Manchester Cityja vidjeli smo dva različita poluvremena. U prvom je dominirao Manchester City i na odmor otišao sa zasluženom prednosti nakon gola Riyada Mahreza, no u nastavku je domaća momčad bila bolja, a zasluženi remi RB Leipzigu donio je Joško Gvardiol golom glavom u 70. minuti utakmice.

Gvradiolov 'prezimenjak s greškom' na klupi Manchester Cityja cijelu utakmicu nije napravio niti jednu jedinu zamjenu, što je raritet u modernom nogometu. Iduća utakmica igra se za tri tjedna na Etihadu.

Prvo poluvrijeme bila je jednosmjerna ulica. Manchester City, iako nije stvarao šanse, kontrolirao je posjed lopte, u svojim ju je nogama držao više od 70 posto vremena. Građani su strpljivo čekali svoju šansu i dočekali je u 27. minuti kada je Xaver Schlager izgubio loptu, Jack Grealish poslao ju je u šesnaesterac, Ilkay Gundogan je propustio, a Riyad Mahrez neobranjivo plasira loptu u mrežu.

Pogodak Mahreza pogledajte OVDJE.

RB Leipzig bio je nemoćan, tek u jednom trenutku probao je Timo Werner, ali je Ederson bio siguran. City je na odmor otišao sa zasluženom prednosti.

Mahrez je početkom drugog dijela bio blizu svojem drugom pogotku, kada je na povratnu loptu Gundogana dobro pucao, ali je pogodio u ‘tragičara’ iz prvog dijela Schlagera. Ipak, RB Leipzig je u nastavku bio puno bolji, prije svega, puno ofenzivniji nego u prvom dijelu. Domaćini su prijetili pretežito preko Benjamina Hendrichsa, igrača koji je ušao na poluvremenu umjesto Lukasa Klostermanna. 25-godišnji Nijemac posebno dobru priliku imao je u 55. minuti, kada je izbio sam iskosa pred Edersona, ali je pucao kraj gola.

Nastavio je Leipzig napadati, a prvu iduću veliku šansu vidjeli smo u 64. kada je probao Andre Silva, ali niti Portugalac nije bio precizan. Stezao je RB Leipzig obruč oko gola Cityja, a onda se u 70. ukazao Joško Gvardiol! Hrvatski reprezentativac sjajno je ispratio centaršut Marcela Halstenberga i glavom zabio za zasluženo poravnanje.

Pogodak Gvardiola pronađite OVDJE.

Do kraja utakmice kao da su se obje momčadi zadovoljile remijem i nismo više vidjeli kolosalnih prilika. Manchester City je dvoboj završio s istih 11 igrača s kojima ga je i započeo...

Pravo na prijenos utakmica Lige prvaka imaju HRT i Arena Sport.


Tagovi

Liga prvakaManchester CityRB LeipzigPortoInter

Ostale Vijesti