REUTERS/Alkis Konstantinidis
REUTERS/Alkis Konstantinidis

Gvardiol i Kovačič rastužili Rakitića i nakon raspucavanja se okitili trofejem Superkupa!

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 16.08.23. | 23:03

U raspucavanju do tada sjajni Ederson i Bono nisu imali svoj dan, pogađali su svi igrači Cityja i Seville sve do pete serije kada Nemanja Gudelj pogađa gredu, a City osvaja prvi trofej u sezoni.

Bio je to ogled u kojemu je City ipak bio ukupno bolji. No bio je to ogled koji je pokazao i kako Sevilla zna nanišaniti slabosti protivnika i mudro kazniti pogreške. Na koncu će, međutim, trofej Superkupa ipak biti pohranjen u vitrine Etihada, nakon što su Građani u raspucavanju (1-1 u osnovnom dijelu) bili bolji od Španjolskog sastava.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Utakmica u Pireju imala je i snažan hrvatski štih, budući da su Kovačić i Gvardiol za City te Rakitić za Sevillu odigrali čitav susret…

A utakmica je krenula dinamično. I već se u petoj minuti publici u Pireju predstavio Joško Gvardiol kada je dugim dodavanjem pronašao Fodena koji odmah prosljeđuje za Haalanda koje se ne uspijeva iskobeljati pažnji Sevillinih braniča. Tri minute kasnije City je zabilježio prvu ozbiljniju priliku - ubacio se Ake iz drugoga plana, pokušao snažno glavom, no marokanski vratar na golu Seville sjajno brani njegov pokušaj.

Nakon nekoliko pokušaja Cityja, i finog udarca Grealisha kojemu je Bono izvukao loptu iz suprotnih rašlji, povela je – Sevilla. Acuna je centrirao, a En-Nesiry nadskočio Joška Gvardiola i Nathana Akea te glavom poentirao pored nemoćnog Edersona.

Priej konca poluvremena svjedočili smo i hrvatskom vezu, kombinaciji Kovačića i Gvardiola koji su pripremili zgodnu priliku Grealishu, ali opet je koncentrirana obrana španjolskog sastava.

I s tim se rezultatom otišlo na poluvrijeme, City je imao inicijativu, bio je bolji u gotovo svim statističkim kategorijama (posjed 72 posto, omjer udaraca 9-4, kornera 4-0…), osim u onoj najvažnijoj, pogoci. 

U drugom dijelu je na teren izašao još ofenzivniji City, što je značilo i puno brisanog prostora iza leđa posljednje linije. Tako je u 50. minuti Sevilla imala priliku zabiti i drugi gol. Ocampos je jurnuo u kontru pored Walkera pa fino uposlio En-Nesyrija koji s desetak metara ne uspijeva poentirati, preciznije Ederson mu brani čisti pogodak.

Pa kada već Sevilla nije zabila, uzvratio je City u 63. minuti. Dugo su probijali igrači Cityja posljednju liniju Seville, tražili orazne džepove prostora na terenu, da bi ih na kraju Rodrijev centaršut uhvatio na spavanju, a kaznio ih sjajni Cole Palmer i to glavom za 1-1 u Pireju.

Imao je minutu kasnije En-Nesyiri novu veliku priliku, još je jednom pobjegao obrani Cityja, ali Ederson opet čudesno brani ovaj zicer.

A nakon toga je uslijedila velika kanonada na gol Seville, redale su se prilike kao na pokretnoj traci. U 69. minuti je razigrani Palmer izvozao Acunu i potom žestoko opalio po golu, a Bono sjajno obranio.

Zatim su u 78. Kovačić i Gvardiol pripremili akciju za Fodena koji ipak nije mogao samostalno probiti trojicu Sevillinih braniča.

Nizale su se prilike, City je nadirao, ali na koncu se krenulo prema raspucavanju.

Tamo do tada sjajni Ederson i Bono nisu imali svoj dan, pogađali su svi igrači Cityja i Seville do pete serije kada Nemanja Gudelj pogađa gredu, a City osvaja prvi trofej u sezoni.

Man. City – Sevilla 5-4 11m, (1-1, 0–1)

Pirej. Stadion: Georgios Karaiskakis. Gledatelja: 30,000. Sudac: François Letexier (Francuska).

Strijelci: 0-1 En-Nesyri (25., Acuna), 1-1 Palmer (63., Rodri).

Žuti kartoni: Bade, Lamela, Sanchez (Sevilla).

Man. City (4-2-3-1): Ederson - Walker, Akanji, Ake, Gvardiol - Kovačić, Rodri - Foden, Palmer (85. Alvarez), Grealish - Haaland

Sevilla (4-2-3-1): Bono - Navas (83. Montiel), Bade, Gudelj, Acuna - Jordan, Rakitić - Ocampos, Torres (74. Juanlu Sanchez ), Lamela (90.+3. Suso) - En-Nesyri (90.+3. Rafa Mir).



Tagovi

Manchester CitySevillaSuperkup

Ostale Vijesti