Milan Sabic/PIXSELL
Milan Sabic/PIXSELL

Gustafsson: Želimo Torcidi darovati pobjedu za rođendan

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 30.10.21. | 11:16

Hajdukov trener najavio je utakmicu protiv Slaven Belupa

Hajduk u nedjelju u 15 sati gostuje kod Slaven Belupa u Koprivnici, prije polaska na put utakmicu je na Poljudu najavio trener Jens Gustafsson. Dobra vijest za švedskog trenera je povratak Marca Fossatija koji je preskočio Kup utakmicu u Belišću, loša vijest što zbog kartona nema Stefana Simića, a nije se oporavio Filip Krovinović.

„Želim čestitati Torcidi 71 rođendan, učiniti ćemo sve da im damo poklon u obliku tri boda. Utakmica će biti teška, Slaven Belupo je imao dobar tjedan u Šibeniku. Nemaju dovoljno bodova koliko su zaslužili. Mi imamo dobro iskustvo iz Belišća, odigrali smo profesionalno, igramo dobro i pun sam samopouzdanja uoči utakmice“ započeo je najavu utakmice Gustafsson.

(5.50) Slaven Belupo (3.80) Hajduk (1.65)

Sigurno u Koprivnici neće biti Vukovića, Čuića, Eduoka, Posavca, ta se imena stalno vrte na popisu ozlijeđenih.

„Utakmica protiv Gorice je jedna do naših najboljih ove godine, ali u nogometu rezultat nekad izostane kada igrate dobro. U Belišću smo se dobro postavili, imali pravi pristup, protiv momčadi koja želi odigrati svoju najbolju utakmicu. Nadam se da ćemo tako igrati i dalje“.

Bili ste jučer na predstavljanju strategije kluba, konkretno pitanje, hoće li Hajduk ove godine biti prvak?

„Jučer je sve bilo govoreno na hrvatskom, ali sportski direktor Nikoličius mi je prevodio. Svjestan sam što je rečeno, ambiciozni su ciljevi. Ali sretan sam što imamo strategiju po kojoj možemo raditi. Više sam puta rekao da klub ide u dobrom smjeru, da raste. Sigurno ovi ciljevi mogu biti ostvareni, vjerujem i nadam se da se možemo boriti za titulu ove godine“ dotaknuo se Gustafsson klupskih planova.

Što možemo reći o Slaven Belupu, kakav su protivnik?

„Malo su promijenili stil igre s početak sezone, imaju neke pojedince koji su dobri, visokog napadača kojeg je teško čuvati. Organizirani su, igraju dobro, ne želim puno otkrivati o njima, ali imaju samopouzdanja nakon dvije utakmice u Šibeniku u kojima su ostvarili pozitivne rezultate. Smatramo da će igrati ambiciozno protiv nas, ali mi smo protiv mnogih nametnuli svoju igru. Moramo biti oprezni i čuvati se kontranapada, moramo imati dobar balans u momčadi“.

Ljubičić je dao dva gola u Belišću, hoće li imati veću minutažu u nastavku sezone?

„Ljubičić je igrao vrlo dobro kod Šibenika u gostima, bilo je razočaranje jer nije zabio, ali igra je bila dobra. Sigurno, treba mu minuta da još raste i igra dobro, moramo imati strpljenja s njim, vjerujem da će još rasti i napredovati“.

 Još malo o visokom napadaču domaćih, Ivan Krstanović uvijek je raspoložen protiv Hajduka?

„Pričamo dosta o njemu, Mislav Karoglan je igrao s njim, ali nećemo ga nešto posebno pokrivati, moramo ga čuvati kao momčad“.

 U Belišću je dobro igrao mladi Ćalušić, je li se približio početnoj postavi?

„Hvala što ste mi spomenuli to, svaki put kada mladi igrač odigra kao on u Belišću dan je dobar. To donosi vrijednost našoj akademiji i našoj momčadi. Kada odigra tako onda je normalno da je blizu prve momčadi“ zaključio je Hajdukov trener.

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

HajdukJens GustafssonPrva HNLSlaven Belupo

Ostale Vijesti