Milan Sabic/PIXSELL
Milan Sabic/PIXSELL

Gustafsson: Ne smijemo ni pomisliti da smo već upisali pobjedu

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 13.08.21. | 16:20

Hajdukov trener najavio je utakmicu protiv Slaven Belupa

Hajduk u subotu u 21 sat dočekuje Slaven Belupo protiv kojeg će tražiti treću pobjedu u nizu. Kprivničani naravno imaju drugačije planove, već su ove sezone ostali neporaženi kod Dinama i Osijeka tako da imaju razloga za optimizam uoči Poljuda.

"Potpuno smo svjesni da nas čeka teška utakmica protiv teškog protivnika. Slaven Belupo je igrao dobro protiv jakih protivnika, znaju se braniti i mi smo pripremljeni za tešku utakmicu. U nogometu je najteže stvarati šanse kada se protivnik brani nisko pred svojim vratima, kada su ujedinjeni, kompaktni i borbeni. Za nas do sada stvaranje šansi nije bio problem, ali nismo bili dovoljno precizni u realizaciji. Uz to smo primili previše golova u obrani. Međutim, dali smo tri gola u prošloj utakmici i nadam se da ćemo tako nastaviti. Moramo biti spremni za gustu obranu, vidio sam mnogo momčadi koje su igrale zatvoreno i teško primale golove, bit ćemo spremni" rekao je trener Bijelih.

Trebat će biti spremni i na Ivana Krstanovića, naučio je švedski trener nešto o njemu.

"Znam da je vrlo dobar igrač s bogatim iskustvom i da nam je često postizao golove, znam za njega" kratak je bio Gustafsson.

Dodao je da je momčad ovaj tjedan iskoristila za dodatni rad, rekao da nisu tako radili još od priprema u Sloveniji. Na fizičkom i taktičkom planu. Sutra neće igrati Lovre Kalinić i Mario Vušković, ali već u ponedjeljak će biti na treningu.

Tradicija je na strani Hajduka, Slaven ima samo jednu pobjedu na Poljudu.

"Čuo sam to odmah nakon pobjede u Gorici, kao da već upisujemo bodove. Ali moramo biti pametniji, ne smijemo pomisliti da je utakmica već dobivena, a još nije ni počela. Moramo odigrati najmanje 90 minuta, i to dobro odigrati da bi pobijedili. Ako nosite dres Hajduka morate biti spremni na borbu za svaki centimetar terena i za svaku loptu u svakoj utakmici, naročito onoj za koju mislite da ćete lako pobijediti. . To želimo napraviti od Hajduka, da u svakoj utakmici ulazimo jednako koncentrirano i borbeno".

Istaknuo je Gustafsson kako bi volio da se razdoblje dobre igre produži na svih 90 minuta, a ne kao u dosadašnjim utakmicama kada je momčad padala u drugom dijelu.

"Znali smo igrati dobro 45 ili 60 minuta, želimo da se to vrijeme produži. U nekim smo trenucima utakmica bili vrlo dobri, ali u nekima i izrazito loši, to moramo popraviti."

Još nije odlučio tko će biti u početnoj postavi, uz Kalinića i Vuškovića sigurno nema Kačaniklića koji je počeo lagano trenirati. Igrat će sigurno mladi Stipe Biuk, igrač kojeg se stalno spominje u kontekstu transfera.

"To su situacije u kojima ljudi vide igrača da je dobar, da je talentiran, sve što se piše o njemu je dio njegovog odrastanja. Kada se počne dosta govoriti o njima, kad se počne pisati o transferima, mnogi potonu i izgube glavu. Igrači moraju naučiti sami kako se nositi s time, da ih ne usmjeri na krivi put. Kod Stipe taj problem ne vidim. Fokusiran je na svoj posao, na trening i na napredovanje. Zahvalan sam omladinskoj školi što imamo takvog mladog i dobrog igrača. Sretan sam što mogu raditi s njim" zaključio je Gustafsson.

(1.3) HAJDUK (4.5) - SLAVEN BELUPO (6.5)



Tagovi

HajdukJens GustafssonSlaven Belupo

Ostale Vijesti