REUTERS/Matthew Childs
REUTERS/Matthew Childs

Guardiola želi Gvardiola, City se sprema ponuditi rekordan iznos i 'pomesti' konkurenciju u borbi za hrvatskog dragulja

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 14.12.22. | 16:53

Hrvatski stoper impresionirao je na Svjetskom prvenstvu, a za njim su 'poludjeli' europski velikani

Nije više vijest da je Joško Gvardiol najtraženiji hrvatski igrač, a na svojoj poziciji i najtraženiji na svijetu. Nema europskog velikana koji ga ne bi volio u svojim redovima, a najveću borbu vode trenutno Englezi koji se spremaju srušiti rekord u kupnji jednog braniča. Najskuplji transfer nekog braniča je još uvijek onaj Harryja Maguirea iz Leicestera u Manchester United za 87 milijuna eura, a uskoro bi mogao biti srušen.

Naime, prema pisanju engleskog Suna već se vode razgovori na relaciji Guardiola-Gvardiol. Trener Manchester Cityja ljubitelj je hrvatskog braniča od ranije, a nakon njegovih partija na Svjetskom prvenstvu želi pobijediti konkurenciju i dovesti ga u svoju momčad. Ranije su se spominjali Chelsea te Manchester United i Real Madrid kao moguće destinacije za 20-godišnjeg Gvardiola, ali Pep Guardiola sprema ponudu kojom bi konkurenciju izbacio iz borbe za hrvatskog stopera.

Spominjalo se ranije da su United i Chelsea nudili RB Leipzigu oko 95 milijuna eura, a City sprema ponudu od 115 milijuna s uključenom klauzulom od 20 posto za buduću prodaju. Prema pisanju Engleza, Guardiola je već razgovarao s Gvardiolom o prelasku i njihovom budućem projektu.

S druge strane problem još uvijek za sve ponuđače predstavlja Gvardiolov ugovor s RB Leipzigom. Naime, Nijemcima nije žurba, ni pritisak jer imaju ugovor do 2027. godine, a City se na spomenutu ponudu sprema i dodati opciju ostanka Gvardiola do kraja sezone u redovima RB Leipziga. (rv)


Tagovi

Pep GuardiolaJoško GvardiolManchester CityChelseaRB Leipzig

Ostale Vijesti