Guardiola pred finiširanjem novog transfera: Stiže francuski veznjak za 50 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 17.05.20. | 09:02

Trener Manchester Citya osobno je razgovarao s igračem, a njegova reakcija potvrđuje najnovije informacije – uskoro će sletjeti na Etihad.

Iako još nije službeno ni počeo, niti se zna kada će točno početi prijelazni rok, Manchester City je na dobrom putu da osigura usluge pravog pojačanja za nadolazeće godine.

Francuski mediji na čelu s RMC Sportom pišu kako je još uvijek aktualni prvak Engleske glavni kandidat za dovođenje mladog reprezentativca Francuske, Houssema Aouara.

Prema njihovim informacijama, Lyon je spreman pustiti igrača za 50 milijuna eura jer su i oni svjesni da ga ne mogu dulje zadržati, 21-godišnjak je već dao do znanja klubu kako želi napraviti stepenicu više u karijeri, a jedini klubovi koji su spremni dati spomenuti iznos jesu Paris Saint-Germain i spomenuti City.

Međutim, 'Građani' imaju pravi adut u rukavu, a to je Pep Guardiola. Katalonski stručnjak već je razgovarao s Aouarom, tvrde Francuzi, a on ga vidi kao sjajnu zamjenu za Davida Silvu koji odlazi iz kluba. Uz Phila Fodena, Aouar bi bio dugoročno rješenje u veznom redu 'nebesko-plavih', a potvrdu kako želi surađivati s Guardiolom dao je i sam igrač prošle godine.

„Tko ne bi htio igrati za Manchester City? Oni su velik europski klub, a tamo je i Pep Guardiola koji je za mene referentna točka kada pričamo o trenerima. On vidi sve prije ostalih“, izjavio je Aouar.

LeSport10 također dodaje kako je uprava kontaktirala i Lyon i igrača te je on svakim danom sve bliži promjeni sredine.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Pep GuardiolaHoussem Aouar

Ostale Vijesti