REUTERS/Lee Smith
REUTERS/Lee Smith

Guardiola potvrdio: "Kovačić trenira, vidjet ćemo hoće li igrati!"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 16.02.24. | 14:40

Strateg Manchester Cityja održao je konferenciju za medije prije sutrašnjeg derbija s Plavima iz Londona

Prije nekoliko sezona ovo bi bio derbi, sada je ovo utakmica u kojoj se očekuje uvjerljiva pobjeda Manchester Cityja. Građani imaju 18 bodova više, bore se za naslov, a Chelsea je tek nešto bliže mjestu koje vodi u LP (-13 bodova), nego ispadanju (+15 bodova). Nakon ovog kola, mogao bi potonuti u donji dom ljestvice, posebno jer za pobjedu nad Cityjem ne zna od finala Lige prvaka 2021. U idućih sedam utakmica City je slavio šest puta, a posljednji dvoboj u Londonu završio je 4-4....

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Dobra vijest je ta da su se Mateo Kovačić i Sergio Gomez vratili treninzima. Vidjet ćemo hoće li biti u momčadi. Za Jacka Grealisha sam siguran da ga neće sutra biti, a pitanje je u kakvom je stanju Bernardo Silva koji je morao napustiti utakmicu protiv Copenhagena...", rekao je Guardiola, ali pritom nije spomenuo izostanak Joška Gvardiola kojeg neće biti na terenu još barem dva tjedna.

Iako Manchester City ima priličnu prednost pred Bluesima, na strani Građana je i međusobni omjer, Guardiola poziva na oprez...

"Chelsea je izvanredna momčad u svakom segmentu. U posljednje vrijeme igraju jako dobro. Imaju 'sve', intenzitet, kvalitetu. Ovo je za nas jedna od najtežih utakmica do kraja sezone".

Jedan od najboljih ovosezonskih igrača Chelseaja je Cole Palmer, 21-godišnji engleski veznjak i dijete Manchester Cityja koji je prolog ljeta u transferu teškom 47 milijuna eura prešao u Chelsea. Palmer ove sezone igra sjajno, zabio je jedini pogodak za Manchester City u UEFA-inom Superkupu protiv Seville, prije nego što je prešao u Chelsea. Zabio je već 14 golova, od čega 10 u Premier ligi.

"Nisam sumnjao u njegovu kvalitetu. Igra fantastično, neovisno o statistici. Potvrdio je svoju kvalitetu u Chelseaju. Drago mi je zbog njega", rekao je Guardiola i zaključio:

"Na nama je pobjeđivati, moramo odraditi svoj posao. Sve momčadi očekuje težak raspored, posebno jer sve momčadi igraju europska natjecanja. No, radije bi da igramo europska natjecanja, nego da ih ne igramo. Ne mogu se žaliti".



Tagovi

Manchester CityPremier ligaChelseaPep GuardiolaMateo KovačićCole Palmer

Ostale Vijesti