Action Images via Reuters/Peter Cziborra
Action Images via Reuters/Peter Cziborra

Guardiola: "Nije trebalo nadoknaditi osam minuta, ako će se dodati 45 sekundi za svaki gol, igrat ćemo do devet ujutro"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 06.08.23. | 20:54

Trener Manchester Cityja imao je što za reći nakon dramatičnog poraza.

U dramatičnom dvoboju Arsenal je boljim izvođenjem jedanaesteraca s 4-1 pobijedio Manchester City i osvojio svoj 17. Communitty Shield. Bio je to dvoboj u kojem je aktualni prvak Europe imao vodstvo zahvaljujući prekrasnom pogotku Colea Palmera sve do sudačke nadoknade, koja je iznosila osam minuta.

No, zbog sudara glavama Walkera i Parteya, došlo je do dužeg prekida usred nadoknade, tako da se na kraju igralo sve do 102. minute. A u 101. minuti Arsenal je imao udarac iz kuta nakon kojeg je Trossard pucao, lopta je okrznula Akanjija i prevarila Ortegu te su Topnici u zadnjem napadu izborili raspucavanje s 11 metara, gdje su realizirali sva četiri udarca, dok su, s druge strane, neprecizni bili De Bruyne i Rodri.

Trener Građana Pep Guardiola, bio je ogorčen zbog preduge sudačke nadoknade.

"Mislim da nije trebalo nadoknaditi utakmicu osam minuta. Ali to je možda dobro pitanje za sve koji odlučuju o pravilima, nitko se od njih ne savjetuje s trenerima i igračima. Dođemo na utakmicu, moramo prihvatiti pravila i igrati. Više se neće igrati 90, već 100 minuta”, rekao je Katalonac i dodao:

"Produžuju se utakmice zbog golova. Ako nakon svakog gola u utakmici koja završi 4-3 dodate 30 ili 45 sekundi, bit će devet ujutro i još ćete igrati", ironično je dodao Guardiola.

City je ostao na šest osvojenih Communitty Shielda, a ovo im je čak treći uzastopni poraz u utakmici koja se igra za prvi trofej u sezoni.

"Izgubili smo tri Communitty Shielda u nizu, ali smo osvojili i tri Premier lige u nizu”, poručio je Guardiola, svjestan da je ovo ipak manje bitan trofej.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Pep GuardiolaCommunity ShieldManchester City

Ostale Vijesti