Action Images via Reuters/Lee Smith
Action Images via Reuters/Lee Smith

Guardiola nakon sjajne predstave mladih Građana: "Veliko priznanje za našu akademiju"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 14.12.23. | 10:44

Na press konferenciji nakon utakmice Pep Guardiola je istaknuo doprinos mladih igrača kao što su debitant Micah Hamilton i drugi strijelac Oscar Bobb

U Beogradu je Manchester City postao tek druga engleska momčad koja je grupnu fazu Lige prvaka završila s maksimalnih šest pobjeda. Iako je Pep Guardiola na Marakanu izveo izmiješanu momčad s nekoliko startera i nekoliko mladih igrača, to je bilo dovoljno da nametne svoj stil igre i porazi Zvezdu (3-2). Crveno-bijeli pružili su dostojan otpor, no europski prvak došao je do pobjede.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Na press konferenciji nakon utakmice Pep Guardiola je istaknuo doprinos mladih igrača kao što su debitant Micah Hamilton i drugi strijelac Oscar Bobb.

"Hamilton je postigao sjajan gol i nakon toga je bio stabilan... Jako sam sretan zbog njega. Bio je siguran u situacijama jedan na jedan, davao dodatne pasove, bio obrambeno agresivan... Veliko je to priznanje za njega, ali i za našu akademiju. Koliko su igrača stvorili prethodnih godina koji sada igraju u jakim ligama i klubovima. Od Brahima Diaza do Lavie, Trafforda, Bazunua, da spomenemo neke... Igrači iz naše škole su cijenjeni”.

Tu su i Rico Lewis, s klupe i Mahamadou Susoho...

“Rico ima samo 19 godina, a uvijek igra na visokoj razini. Može igrati na raznim pozicijama, obrambeno je jako dobar, ima sjajnu intuiciju za čitanje igre... Ponavljam, pohvala ljudima u našoj akademiji za taj trud s klincima, dobar skauting... Rad se isplatio. Bilo je lijepo vidjeti tu djecu večeras."

Što se same utakmice tiče, nije imao gotovo nikakav komentar.

“Jako sam zadovoljan rezultatom, izdanjem i kako su iskusni pomogli mladima. Pobjeda nad Lutonom nam je pomogla, kao što bi nam ova trebala pomoći u nastavku."

Također su ga pitali o sudbini Calvina Phillipsa za kojeg se očekuje da će otići u siječnju i koji je postigao gol iz jedanaesterca.

“On je sjajan izvođač jedanaesteraca i ovo će mu puno značiti za samopouzdanje. Bio je agresivan, prekidao mnoge napade, nije mu bilo lako. Ne znam što će biti u siječnju. Sada je tu, čeka nas puno utakmica i nadam se da će nam pomoći”, zaključio je je Guardiola. (g)





Tagovi

Manchester CityCrvena zvezdaLiga prvaka

Ostale Vijesti