Gruzijci za zagrijavanje: Bursaspor kreće s euro kampanjom

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 11.07.14. | 10:25

Turski Bursaspor saznao je ime protivnika u 2. pretkolu kvalifikacija za Europsku ligu...

Zeleni krokodili započet će euro kampanju protiv Chikhure Sachkhere. Riječ je o gruzijskom klubu koji je lani u tamošnjoj ligi Umaglesi zauzeo četvrto mjesto, a u 1. pretkolu s uvjerljivih 4:1 u dvije utakmice izbacio je Turnovo iz Makedonije.

Nema sumnje, Bursaspor je ogromni favorit. Turski prvak iz 2010. godine odnedavno na klupi ima iskusnog Senola Gunesa koji je s turskom nogometnom reprezentacijom ostvario najveći uspjeh u povijesti, uzevši broncu na Svjetskom prvenstvu 2002. u Japanu i Južnoj Koreji.

Ima Bursaspor aduta i na terenu. Zasad im je najveće pojačanje Bakaye Traore iz Milana, a od ranije su tu poznata imena poput Sebastiena Freya, Taiwoa, Civellija, Belluschija, Šestaka, Fernandaa, Kazima-Richardsa... Lani su bili osmi u domaćem prvenstvu, izgubivši kod kuće svega tri puta.

Iskustvo je dakako velika prednost Bursaspora, jer ne zaboravimo da su u sezoni 2010/2011 igrali i grupnu fazu Lige prvaka. S druge strane, Chikhura Sachkhere je tek prošle godine debitirala u Europi. Najprije su izbacili Vaduz, pa s ukupno 1:5 ispali od Thuna. Čini se da će im 2. pretkolo biti 'plafon' i ovoga ljeta.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Chikhura SachkhereSenol GunesBursaspor

Ostale Vijesti