Germania Sport
Germania Sport

Grupna faza mijenja dojam: Francuska favorit za titulu, palo povjerenje u Englesku i Hrvatsku

Vrijeme Čitanja: 6min | čet. 24.06.21. | 13:36

Pogledajte što kaže kladionica pred nokaut fazu Eura

Jučer je završila grupna faza Europskog prvenstva, a od 24 reprezentacije njih 16 se plasiralo u osminu finala. Tu su pobjednici i drugoplasirani svih šest skupina te četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Hrvatska je jučerašnji raspletom u grupi E saznala protivnika, a to će biti Španjolska koja je visokom pobjedom od 5:0 nad Slovacima osigurala drugo mjesto u skupini. Priželjkivali su Vatreni Šveđane, ali oni su pobjedom nad Poljskom od 3:2 golom u zadnjoj minuti osigurali prvo mjesto pa će igrati s Ukrajincima.

Ukrajina je reprezentacija s najviše sreće na ovom prvenstvu s obzirom da se u osminu finala plasirala kao trećeplasirana u skupini C s jednom pobjedom. Pobijedili su tek Makedoniju dok su poraženi od Nizozemske i Austrije.

Svi tečajevi za Euro - OVDJE

Vatreni su pobjedom nad Škotima osvojili drugo mjesto u skupini D, a iz te skupine će Englezi kao prvoplasirana momčad igrati osminu finala s Nijemcima koji su u svojoj grupi završili drugi. Trećeplasirani iz hrvatske skupine su bili Česi koji će na megdan Nizozemskoj, čiji protivnici iz skupine C Austrijanci igraju protiv Italije koja dominira na ovom prvenstvu.

Možda najatraktivniji par, uz Englesku i Njemačku, je Belgija i Portugal. Crveni đavoli su favoriti ovog prvenstva i kroz grupu su prošli s tri pobjede, s druge strane su im Portugalci koji su kroz tzv 'skupinu smrti' s Nijemcima, Francuzima i Mađarima završili na trećem mjestu s četiri boda.

Francuzi su si osvajanjem prvog mjesta u skupini osigurali dvoboj sa Švicarcima koji su prolaz u osminu finala izborili pobjedom nad Turcima u zadnjoj utakmici kao trećeplasirana ekipa grupe A. Iz te skupine kao drugi su završili Velšani koji će igrati protiv Danaca u možda na papiru najmanje atraktivnom ogledu na papiru. Međutim, tako je možda na papiru, ali obje ekipe su pokazale da imaju što za ponuditi.

ŠTO KAŽE KLADIONICA?

4.60 Wales 3.35 Danska 1.90

Krenimo od Walesa i Danske koji će otvoriti susrete osmine finala u ponedjeljak 26. lipnja u Amsterdamu. Wales je u prvoj utakmici na Euru izvukao remi sa Švicarcima, a onda u drugoj slavio protiv glavne mušterije grupe A Turaka. U posljednjoj utakmici poraženi su protiv Talijana, a mogu se pohvaliti da su primili od njih tek jedan gol dok su ostali primili po tri.

Danska je u prvoj utakmici doživjela veliki šok sa situacijom oko Cristiana Eriksena koji se srušio na terenu. Unatoč početnom šoku i teškoj situaciji igrači su na Eriksenovu inicijativu nastavili utakmicu s Fincima i na kraju izgubili s 1:0. Isti ishod bio je i u drugoj utakmici s Belgijom kad su izgubili s 2:1, a onda ih je protiv Rusa odčepilo i slavili su s 4:1 što je bilo dovoljno na kraju za drugo mjesto u skupini. Imali su po tri boda kao Finci i Rusi, ali gol razlika je bila na njihovoj strani.

Za protivnika ih je zapao uvijek neugodni Wales, ali Danci su objektivno bolja momčad. Tako misli i Germania Sport kladionica koja na pobjedu Danaca u ovom susretu daje tečaj od 1.90, a na pobjedu Walesa 4.60 dok je remi u ponudi na 3.35.

1.50 Italija 4.00 Austrija 8.00

Čim saznamo četvrtfinalista iz prve utakmice slijedi nam dvoboj Italije i Austrije na Wembleyju. Italija se igrama na ovom Euru prometnula u glavnog favorita za osvajanje, a i prijašnji rezultati Azzurrima idu na ruku. Tri pobjede u tri utakmice rezultata je savršenog Mancinijevog stroja koji za protivnika u osmini finala ima relativno laganog protivnika. Što se ne može kazati za onoga tko prođe u četvrtfinale od ove dvije reprezentacije jer ih tamo čekaju Belgija ili Portugal. Austrija je do osmine finala došla s dvije pobjede u grupi s Nizozemskom od koje je upisala jedini poraz dosad.

 Koliko su Talijani sve impresionirali dovoljno je pogledati tečajeve za ovu utakmicu. Što se tiče kladionice ovo je praktički sve riješeno, samo povijest nas uči da nikad nikoga ne treba otpisati.

1.70 Nizozemska 3.80 Češka 5.25

Nizozemci su protutnjali skupinom C s tri pobjede u tri utakmice. Padali su redom Ukrajinci, Austrijanci i Makedonci, a golove su im uspjeli zabiti tek Ukrajinci u prvoj utakmici. Izabranici Franka De Boera pokazali su širok napadački arsenal na ovom prvenstvu. Isto se ne može kazati za naše protivnike iz skupine Čehe koji su upisali pobjedu protiv Škota u prvoj utakmici te remi s Vatrenima i poraz od Engleza u najdosadnijoj utakmici Eura.

Ove dvije reprezentacije susrest će se u Budimpešti 27. lipnja od 18 sati.

S obzirom na prikazano i tečajevi su u skladu s tim pa je jasno zašto se očekuje prolaz Nizozemaca u ovoj utakmici. Pobjednike u četvrtfinalu očekuje pobjednik utakmice Wales – Danska.

2.55 Belgija 3.25 Portugal 2.90

Jedan od onih parova koji bi nazvali finale prije finala. Belgijanci su favoriti za osvajanje Eura, prva su reprezentacija na Fifinoj ljestvici, a uz sve to grupu su završili s tri pobjede. Iako su imali objektivno slabiju skupinu od Portugalaca to i dalje ne umanjuje njihov uspjeh. Belgijanci su gladni trofeja na vjerojatno posljednjem natjecanju ove jake generacije. U nokaut fazi im je prvi problem Portugal koji se nije baš iskazao u prve tri utakmice, slavili su protiv Mađara pa razbijeni od Nijemaca i onda izvukli remi s Francuzima.

S obzirom na imena s obje strane teško je izraziti nekog favorita, ali ovdje je Belgija u blagoj prednosti naspram Ronalda i ekipe.

5.00 Hrvatska 3.50 Španjolska 1.80

Nije baš ždrijeb koji smo priželjkivali, ali što je tu je. Hrvatska je pokazala više puta da može igrati protiv bilo koga kad je najteže pa vjerujemo da će tako biti i ovaj put. Španjolci su u ovom susretu objektivni favoriti, ali i to treba uzeti s rezervom s obzirom da su u sličnoj formi na Euru kao i Vatreni.

Ovo je utakmica u kojoj se vrlo lako može dogoditi da je visoki tečaj na Hrvatsku i poklon kladionice.

1.55 Francuska 3.90 Švicarska 7.00

Par s kojim se u četvrtfinalu križaju Hrvatska i Španjolska. Ovdje se očekuje lagani prolaz Francuza, što govori i tečaj od 1.55, dok se šansa Švicaraca plaća s tečajem 7. Francuzi su osvojili 'skupinu smrti' s tek bodom više od Nijemaca i Portuglaca. Pobjeda i dva remija od čega je jedan bio s Mađarima, što Švicarcima daje nadu da bi i oni mogli neki pothvat napraviti. Koliko mogu vidjet ćemo 28. lipnja od 21 sat kada igraju u Bukureštu.

2.60 Engleska 3.20 Njemačka 2.90

Još jedno finale prije finala. Englezi su talijanskim stilom prošli kroz skupinu D zabivši dva gola te ostvarili dvije pobjede i remi. Nijemci su imali teži put pa su nakon poraza od Francuza, slavili protiv Portugala i na kraju se vadili s Mađarima remijem stižući rezultat dva puta. Obje reprezentacije imaju velike ambicije, a čije su veće vidjet ćemo 29. lipnja od 18 sati na Wembleyju.

2.45 Švedska 3.15 Ukrajina 3.15

Dvije relativno podjednake momčadi u utakmici po narodski rečeno „k'o koga“. Šveđani su uspjeli završiti na prvom mjestu skupine E ispred Španjolaca, a priželjkivali su ih i Vatreni u ždrijebu osmine finala. Ukrajina se sretno plasirala kao trećeplasirana u skupini C sa samo jednom pobjedom. Reprezentacija koja pobjedi u ovoj utakmici igrat će s pobjednikom iz utakmice Engleska – Njemačka, a tko će to biti saznat ćemo nakon 90 minuta na Hampden Parku 29. lipnja.

TKO OSVAJA EURO?

Nakon grupne faze najveće šanse za osvajanje Eura daju se Francuzima. Slijede ih Talijani, a odmah iza su Englezi na koje je prije Eura bio 6.00 tečaj za osvajanje. Najmanje šanse ima Austrija prema kladionici, a slijede ih Ukrajina i Švicarska. Povjerenje u Vatrene je palo pa je tečaj s 50 porastao na 70.

Pobjednik natjecanja:

5.00 – Francuska

7.00 – Italija

7.50 – Engleska

8.00 – Njemačka

9.00 – Belgija

9.00 - Španjolska

10.0 – Nizozemska

11.0 – Portugal

20.0 – Danska

60.0 - Švedska

70.0 – Hrvatska

80.0 - Češka

90.0 – Wales

100 – Ukrajina

100 – Švicarska

150 - Austrija

Tečajevi za najboljeg strijelca Eura:

1.75 – Cristiano Ronaldo (5 golova)

6.00 – Romelu Lukaku (3)

13 – Karim Benzema (2)

17 – M. Depay, G. Wijnaldum, Ciro Immobile(3)

25 – Patrick Schick (3)

35 – K. Mbappe(0), A. Griezmann (1)


Tagovi

EUROEuro 2020Germania Sport kladionicakladionicaSponzorira Germania Sport KladionicaGermania daje najveće tečajevepogodi najveći tečajprijedlozi i tipovitipoviTipovi danatipovi za klađenje

Ostale Vijesti