Grom iz vedra neba: Miljenik Nenada Bjelice seli u Tursku

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 10.01.20. | 13:18

Transfer kojeg nitko nije očekivao.

SN saznaju kako je za Šituma zainteresiran Kayserispor, klub na čiju je klupi nedavno sjeo Robert Prosinečki i koji se trenutno nalazi na začelju turske lige, a uprava kluba poručila je Žutom da „radi što hoće“ samo da spasi klub od ispadanja. Šitum se jučer pozdravio s ostatkom momčadi te odletio u Tursku na liječnički pregled!

Nakon što je nedavno angažirao Zorana Kvržića, a danas je jednako tako i stigao na korak od potpisa Murisa Mešanovića, Prosinečki ne prestaje biti aktivan na zimskom mercatu te je njegova najnovija akvizicija Mario Šitum.

Iako nije riječ o članu udarnih 11, Šitum je igrač od velikog povjerenja trenera Nenada Bjelice te ga redovito koristi u rotaciji, a osim u Dinamu, Bjelica i Šitum surađivali su Speziji i Lechu te nije pretenciozno napisati kako se radi o miljeniku Nenada Bjelice.

Šitum je dijete Dinama, a osim spomenute Spezije i Lecha branio je i boje Lokomotive. Ovaj 27-godišnjak koji može pokriti jako puno pozicija prošao je sve mlade uzraste hrvatske reprezentacije, a upisao je i dva nastupa za A vrstu (Kina i Čile) kada je izbornik bio Ante Čačić.

SN ne navodi koliko iznosi ponuda turskog kluba, ali dodaju kako su Modri spremni pustiti svojeg igrača za simboličnu odštetu kao svojevrsnu zahvalu za sve što je pružio u dresu Dinama.

Ove sezone Šitum je skupio 13 nastupa za Dinamo, a pritom je upisao i dvije asistencije. Njegova tržišna vrijednost iznosi 850 tisuća eura, a ugovorno je vezan s klubom iz Maksimirske 128 do ljeta 2023. godine.

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Nenad BjelicaZimski prijelazni roktransferiKayserisporRobert ProsinečkiMario Šitum

Ostale Vijesti