GLYN KIRK/Action Images
GLYN KIRK/Action Images

Greenwood radi ludi transfer i iz Manchester Uniteda odlazi u Lazio?

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 01.09.23. | 09:06

Lazio ga želi, on je navodno rekao ‘da’, ali sada ima samo još jedan čovjek kojeg treba uvjeriti…

Razlog zašto se o Masonu Greenwoodu posljednjih godinu do dvije piše gotovo na dnevnoj bazi nije vezan uz nogomet. Engleski napadač, od kojeg su svi u klubu imali velika očekivanja, je posljednju službenu utakmicu za Crvene vragove odigrao prije godinu i pol dana, da bi onda od veljače 2022. dobio suspenziju te je udaljen iz kadra prve momčadi. Naime, Greenwood je bio optužen za prisiljavanje maloljetnice na spolni odnos, a svih optužbi uspio se osloboditi tek krajem ožujka ove godine. Njegova agonija je trajala više od godinu dana, s tim da će mnogi reći da ona traje sve do onog trenutka kad ovog iznimno zanimljivog mladog napadača opet ne vidimo na zelenom travnjaku.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Iako je sa zakonom sada sve ‘na mjestu’, javnost i dalje nije naklonjena prema mladom Greenwoodu te bi mnogi simpatizeri Crvenih vragova bili sretni kad bi on napustio klub. Ovog ljeta se najviše pisalo o saudijskom Al Ettifaqu kao potencijalnoj destinaciji (klub je to kojeg vodi Steven Gerrard), ali transfer se ipak nije dogodio. Špekulacije na temu ‘gdje će Greenwood’ potom su se malo ugasile, ali vatra se rasplamsala opet na ‘deadline day’ kad je, u moru drugih informacija, na površinu isplivao i ‘tweet’ Fabrizija Romana koji ističe kako Greenwooda želi Lazio.

Navodno su Rimljani poslali ponudu za Greenwooda koju su na Old Traffordu spremni prihvatiti, dok je mladi napadač u ovom trenutku otvoren za sve opcije samo kako bi se što prije vratio na teren. Lazio, dakle, želi transfer. United, također, nije zatvoren za tu mogućnost. Greenwood, nadalje, ima potrebu što prije igrati. Ali, jer uvijek postoji taj ali, ima još samo jedan čovjek koji nije u potpunosti siguran u ovaj posao. Pogađate, riječ je o Mauriziju Sarriju

Karizmatični talijanski strateg još uvijek nije uvjeren da mu treba Greenwood. Kako na terenu, tako u svlačionici. Iako je ostao bez SMS-a, on i dalje smatra kako ne treba pod svaku cijenu dovoditi nova pojačanja. Ako Lotito uvjeri Sarrija da Greenwoodu ‘da šansu’, onda bi se nešto i moglo dogoditi po ovom pitanju. Inače… Sarri je tip koji je bez imalo razmišljanja spreman posjesti igrača na klupu ako on smatra da mu ne može pomoći. Mogu to biti Messi i Ronaldo, njemu je svejedno, ako ih ‘ne vidi’, on ih koristiti neće. Kažemo, takav tip…

Greenwood bi došao u Lazio, ali United još uvijek nije odgovorio na ponudu. A riječ je, naravno, o posudbi. Ako dobiju ‘mig’ da ga Sarri ne želi, neće ga pustiti. Sad je, dakle, sve na iskusnom talijanskom strategu. Svi su digli palace gore, samo se čaka još i on. Ako on bude također ‘za’, onda će uskoro Mason Greenwood na sebe odjenuti nebeskoplavi dres. Hoće li se transfer dogoditi, u ovom trenutku je nemoguće reći, ali neovisno za koga navijate, takva ideja djeluje prilično zanimljivo..



Tagovi

LazioSerie AManchester UnitedMason GreenwoodLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti