MARTIN RICKETT/Action images
MARTIN RICKETT/Action images

Greenwood i Cavani osigurali petu uzastopnu pobjedu Uniteda

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 18.04.21. | 19:17

Burnley je prvi iznad crvene zone, ali ima prilično velikih šest bodova zalihe nad Fulhamom.

Novu pobjedu, petu uzastopnu u svim natjecanjima, odnosno sedmu u posljednjih osam utakmica, upisali su nogometaši Manchester Uniteda. Ovaj put protiv Burnleya, koji je poražen na Old Traffordu s 3:1. Svi pogoci na utakmici pali su u drugih 45 minuta.

Sukladno tome, jasno je kako u prvom poluvremenu nismo gledali neki atraktivan nogomet, iako su gosti poveli već nakon dvije minute igre, ali ih je u slavlju spriječio VAR. Bilo je to sve od njih u tom prvom dijelu utakmice, koji je u potpunosti pripao domaćim igračima. Na njihovu nesreću, od sedam udaraca nijedan nije završio u mreži gostujuećg vratara, ali to se promijenilo u nastavku.

Već u 48. minuti, United je poveo. Rasford je napravio veći dio posla po lijevoj strani, Fernandes je fintom izbacio pola obrane kada je propustio loptu do Greenwooda, a ovaj je zabio za 1:0.

Međutim, samo dvije minute kasnije Burnley se vratio, a najviši je u skoku nakon izvedenog kornera bio Tarkowski. Tom prilikom možda je napravio i prekršaj nad Maguireom, ali sudac nije reagirao.

Taj rezultat stajao je na semaforu sve do 84. minute, a tada se ponovno ukazao Greenwood i uz dozu sreće drugi put pogodio mrežu Burnleya. Naime, lopta je na putu prema golu okrznula gostujućeg braniča i promijenila smjer.

Nakon toga, Burnley se još jednom pokušao vratiti u igru, ali presudio mu je Cavani u 93. minuti, i to nakon brze kontre i lijepe akcije Fernandesa, Cavanija, Greenwooda i van de Beeka. S ova tri boda United je učvrstio drugu poziciju i ima 10 bodova prednosti, ali i utakmicu više od Leicestera.

Burnley je, pak, prvi iznad crvene zone, ali ima prilično velikih šest bodova zalihe nad Fulhamom.



Tagovi

Manchester UnitedBurnleyMason GreenwoodEdinson CavaniPremier liga

Ostale Vijesti