Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Grčka policija u stanju pripravnosti, utakmica PAOK - Dinamo označena visokorizičnom

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 14.03.24. | 08:44

Do sada nema nikakvih informacija o ozbiljnijim indicijama o mogućim navijačkim incidentima u Solunu

Grčka policija u stanju je pripravnosti uoči večerašnjeg uzvratnog susreta osmine finala Konferencijske lige između solunskog PAOK-a i zagrebačkog Dinama.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

UEFA je obje utakmice okarakterizirala visokorizičnim, posebice nakon onog što se dogodilo ljetos u Ateni i ubojstva navijača AEK-a Michalisa Katsourisa.

Stoga nije čudila odluka o zabrani gostujućih navijača i u Zagrebu i u Solunu. U prvom susret je proteklo bez ikakvih incidenata, a nadamo se kako će i večerašnji ogled u Solunu proći bez problema.

Policija je dobila naredbu za uhićenje sumnjivih osoba prije ulaska u grad. UEFA je na svakoj utakmici imenovala po dva službenika osiguranja, a policijske službe Grčke i Hrvatske obvezale su se na suradnju s odgovarajućim službama ostalih balkanskih država, a posebno onih koje graniče s Grčkom.

Grčki mediji pišu kako se posljednja dva dana provodi stroga kontrola putovnica na svim ulazima u zemlju i temeljita pretraga popisa putnika letova s ​​krajnjim odredištem solunske zračne luke "Makedonija".

Do sada nema nikakvih informacija o ozbiljnijim indicijama o mogućim navijačkim incidentima u Solunu, no policija je na oprezu. U gradu su pojačane mjere sigurnosti, posebice oko stadiona Toumba gdje su angažirane i specijalne policijske postrojbe.

PAOK je pozvao svoje navijače da se suzdrže od ponašanja koje bi moglo dovesti do kazne.

"Nemojmo bacati predmete, ne koristimo laserske uređaje, ne palimo baklje i prskalice, ne dižimo transparente političkog ili rasističkog sadržaja. Kako smo saznali iz prve ruke, i najmanja nepravilnost će biti iskorištena protiv nas, a momčad nije ista bez vas na tribinama", poručio je solunski klub svojim pristašama.


(Hina)


Tagovi

PAOKDinamo ZagrebKonferencijska liga

Ostale Vijesti