Reuters
Reuters

Grčka od 13. veljače dopušta navijačima da prate utakmice Super lige 1

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 07.02.24. | 13:50

Pravila će biti stroža nego dosad

Grčka će od 13. veljače dopustiti navijačima da prisustvuju nogometnim utakmicama prve lige, dva mjeseca nakon što je vrhunskim klubovima naređeno da igraju pred praznim tribinama nakon što je teško ozlijeđen policajac u nasilju za vrijeme odbojkaške utakmice.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U Grčkoj su tučnjave između nogometnih navijača i klubova česte na terenu i izvan njega prije ili nakon utakmice, a vlada to već godinama pokušava iskorijeniti.

Policajac je umro u prosincu, nekoliko dana nakon što je bio teško ozlijeđen bakljom u nasilnim sukobima koji su izbili tijekom odbojkaške utakmice koju je u Pireju ugostio Olympiacos.

Vlada je u srijedu priopćila da će navijači ponovno moći prisustvovati utakmicama grčke Super lige 1 od 13. veljače, ali će pravila biti stroža.

Ako dođe do nasilja tijekom utakmice, odbor će izreći visoke novčane kazne i narediti klubovima da sljedeću utakmicu igraju bez navijača, rekao je novinarima zamjenik ministra sporta Yiannis Vroutsis.

"U slučaju da opasni predmet padne na teren, teren će se zatvoriti za sljedeću utakmicu", rekao je Vroutsis. "Dužnost države je čuvati sigurnost."

Od sljedećeg mjeseca nogometni i košarkaški klubovi morat će imati postavljene nadzorne kamere na terenima i terenima kako bi mogli imati navijače na svojim utakmicama, rekao je Vroutsis.

Počevši od 9. travnja, navijači će se također morati identificirati putem mobilne aplikacije grčke vlade na ulazu u sportsko mjesto kako bi prisustvovali utakmici, priopćila je grčka vlada.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


(Hina) 


Tagovi

grčka nogometna ligaGrčkaSuper liga

Ostale Vijesti