REUTERS/Dylan Martinez
REUTERS/Dylan Martinez

Grbić pozvan u reprezentaciju! Ivušić otpao zbog viroze

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 22.03.23. | 13:08

Vratar madridskog Atletica, Ivo Grbić, priključit će se hrvatskoj reprezentaciji za utakmice Europskih kvalifikacija protiv Walesa i Turske.

Zbog viroze, reprezentaciji se neće moći priključiti Ivica Ivušić, a umjesto njega izbornik Zlatko Dalić aktivirao je pretpoziv Ivi Grbiću, javio je HNS.

Grbić će se priključiti Vatrenima tijekom srijede, a od četvrtka će trenirati s reprezentacijom koju u subotu čeka ogled protiv Walesa na otvaranju Europskih kvalifikacija za EURO 2024. Brončane potom 28. ožujka čeka dvoboj protiv Turske u Bursi.

“Krećemo po Euro, ali najprije moramo ostvariti plasman. Čeka nas veliko natjecanje, a Hrvatska mora napraviti prvi korak. Favoriti smo u skupini, ali moramo biti oprezni da se ne dogodi neki kiks. Europsko prvenstvo u Njemačkoj je za nas veliko natjecanje za nas, na utakmicama će sigurno biti po 20, 30 tisuća navijača, dakle kao da igramo kod kuće. To je za nas veliki izazov, bio sam kao navijač 2006. u Njemačkoj, ono što je bilo u Berlinu više se nije ponovilo što se tiče broja Hrvata na stadionu. To me raduje, jedan od razloga što sam ostao je i Europsko prvenstvo u Njemačkoj, ali najprije moramo ostvariti plasman", naglasio je izbornik Dalić ranije na presici.

"Hrvatska nikad nije bila jača nego u Rusiji, to je sad malo drugačije, ne igraju više u reprezentaciji igrači iz pet najjačih klubova Europe, ali imamo neupitnu kvalitetu. Kroz iskustvo i mladost koja dolazi moramo složiti najbolju moguću momčad i biti konkurentni. Stvaramo novu generaciju koja je na prvom velikom natjecanju napravila rezultat, ali moramo se pripremati za dalje", dodao je.

O kadru i izostancima...

“Puno igrača koji su odigrali Svjetsko prvenstvo u Kataru, ne samo naših, ima problema s formom i ozljedama. Brozović je dugo pauzirao, dugo nije igrao Kovačić, jedno vrijeme nije igrao Kramarić, svi su imali sitnih problema. Situacija nije najsjajnija, ali uvijek smo takve probleme tijekom kvalifikacija znali rješavati. Ne znamo što će biti s Petkovićem, Ivušić je bolestan. Pozvao sam Musu, želim ga vidjeti, da bude s ekipom tjedan dana. Tu su Livaja i Kramarić, vidjet ćemo kako će se situacija dalje razvijati. Livaja igra dobro, leži mu Poljud. Reprezentaciji je dao dosta, zabio je gol u Kataru i od njega očekujem puno. Kad sam govorio o tome da imamo napadače iz HNL-a, zamjerili ste mi, ali… Mislio sam reći da oni ne igraju svaki vikend na visokoj razini kao napadači naših protivnika u Kataru. Jednostavno, treba im veći podražaj od HNL-a, koliki god ja bio domoljub moram biti realan i reći da ta razina nije dovoljna. Miksali smo igrače u špici i na desnom krilu i na kraju smo osvojili broncu. Nisam ja sklon tome da stalno miksamo, ali nemam stalno rješenje. Očekivao sam da će Brekalo igrati u Fiorentini, ali to se nije ostvarilo. Treba nam takav brzanac. Svi bi u reprezentaciji igrali na lijevoj strani, Perišić, Ivanušec, Oršić… Zato smo stavili Špikića na pretpoziv jer je brz i igra u Dinamu na desnoj strani, on nam je potencijal za dalje. Zvali smo Musu, tu su Beljo, Ljubičić, Šimić, moramo do Eura naći još jednog napadača pored Livaje i Petkovića, a gledamo mlađe igrače. Nisam otpisao Budimira jer on nije dobar, nego želim vidjeti neke druge igrače. Što se desnog krila tiče, na toj su poziciji igrali Pašalić, Vlašić i Majer, dakle uvijek imamo rješenja”.



Tagovi

Ivo GrbićHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti