REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS/Daniele Mascolo

Grazie e buona fortuna: Ante Rebić na ljeto odlazi iz Milana, ide na transfer listu s još trojicom igrača

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 28.03.23. | 12:08

Njegova primanja su dosta veliki uteg kojeg bi se rado riješili.

Iako je raspoloženje među Rossonerima na zavidnoj razini otkako je Piolijevo društvo izborilo plasman u četvrtfinale Lige prvaka, ne može se reći da baš svima u klubu cvjetaju ruže. Naime, Gazzetta dello Sport javlja kako u klubu već kreću raditi kadrovske križaljke za sljedeću sezonu, a među četvoricom igrača koji su prvi otpisani nalazi se i Ante Rebić (29).

Bivši hrvatski reprezentativac je ove sezone pao u drugi plan. U 24 utakmice u svim natjecanjima je skupio tek tri pogotka i dvije asistencije, a iako je pod vodstvom Piolija odigrao neke od svojih najboljih utakmica u karijeri, Talijan nije osoba kod koje možeš 'preživjeti' samo od starih zasluga. Jasno, mjesto lijevog krila je rezervirano za Portugalca Leaa, na desnoj se strani nametnuo  Saelemaekers, dok je u vrhu napada neprikosnoven Giroud. Rebić već neko vrijeme ne kotira dobro, njegove su izvedbe nekonzistentne, a očito da ne oduševljava ni na treninzima budući da bi mu Pioli u suprotnom sigurno podario nešto veću minutažu. Sjeli su čelni ljudi Rossonera za stol, gledali što će i kako dalje, a zaključak je bio takav da će se Anti Rebiću, baš kao i Junioru Messiasu, Asteru Vranckxu te Yacineu Adliju na kraju sezone zahvaliti na svemu učinjenom za klub.

Naravno, ne znači to da će ih klub otpustiti, ali će im zato dati slobodne ruke u pronalasku novog kluba. Spomenuti 'poker' igrača seli na transfer-listu, a iako je Rebić od svih navedenih u Milanu ostavio najveći trag, njegovi kontinuirani problemi s ozljedama i prilično velika primanja smanjila su Upravi mogućnost manevriranja glede njegove budućnosti.

Rebić je u Grad mode stigao prije četiri godine, prvo na jednogodišnju posudbu, a onda je njegov ugovor otkupljen za tek 6.7 milijuna eura. Taj iznos nije nešto zbog čega će Rossoneri lupati glavom o zid, može se reći da je to ulaganje Rebić opravdao, ali njegova plaća od 3.5 milijuna eura po sezoni nešto je čega bi se u klubu rado riješili. Pogotovo jer je ugovorno vezan do ljeta 2025. godine.

Izgleda kako se Rebićevo priča u Milanu približila svojem kraju. Zasad nije poznato tko bi 29-godišnjeg Imoćaniina uzeo pod svoje, ali jasno je kako ponuda neće nedostajati. Iako će se vjerojatno odmah krenuti špekulirati o mogućem povratku u HNL, to u ovom trenutku ne djeluje kao realna opcija. Rebić je u naponu snage, a kad dođe na 100 posto fizičke spreme, onda sigurno još može puno toga dati na zelenom travnjaku. U čijem će to dresu biti, tek treba vidjeti, ali u milanskom crveno-crnom je svoje, izgleda, odigrao. (I.A.S.)



Tagovi

Ante RebićItalijaSerie AMilan

Ostale Vijesti