IC/Pixsell
IC/Pixsell

Gratulacje! Dobar dan za Hrvate u Poljskoj (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 23.10.21. | 19:11

Uspješni su bili Stipica i Tudor.

Rakow i Pogon Szczecin danas upisali pobjede u 12. kolu poljske Ekstraklase, a vrlo bitne uloge u pobjedama svojih momčadi odigrali su nekadašnji hajdukovci Fran Tudor i Dante Stipica.

Tudorov Rakow je na domaćem terenu upisao pobjedu protiv Termalice rezultatom 3:2, a bivši hajdukov desni bočni bio je prvo ime susreta s dvije asistencije. Asistirao je za gol u 63. minuti kojim je njegova momčad došla u vodstvo 2:1 i to glavom.

Desetak minuta kasnije nakon nove njegove asistencije Rakow je podebljao vodstvo. Podsjetimo, Fran Tudor je za rakow potpisao početkom 2020. godine kao slobodan igrač, a ove sezone igra u vrlo dobroj formi. U devet ligaških nastupa upisao je jedan pogodak i četiri asistencije. Nakon 11 odigranih utakmica Rakow se nalazi na drugom mjestu tablice. Za vodećim Lechom zaostaju tri boda, ali imaju i utakmicu manje.

U nešto kasnijem susretu, Pogon Szczecin je dočekao Jagielloniju i slavio s uvjerljivih 4:1. Za domaće je branio još jedan bivši hajdukovac Dante Stipica. Obranom kazenog udarca u 62. minuti prilikom rezultata 3:1 Dante je onemogućio gostima da se vrate u utakmicu. Obranu pogledajte OVDJE. Stipica za Pogon brani dulje od dvije godine, nakon što je u ljeto 2019. za poljski klub potpisao kao slobodan igrač, nakon angažmana u CSKA Sofiji. Bivši Hajdukov čuvar mnreže otada je stekao reputaciju jednog od najboljih golmana Ekstraklase.



Tagovi

Fran TudorDante StipicaEkstraklasa

Ostale Vijesti