GRAFIKA: Zapamtite ova imena! Ovo je najbolja mlada momčad u Europi

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 10.11.16. | 19:51

Na mladima svijet ostaje.

Mnoštvo mladih nogometaša igra sjajnu sezonu, a klubovi su uvijek sretni ako mogu navijačima predstaviti 'klince' iz svoje škole. Samim time je zanimanje za mlade nogometaše uvijek iznimno, a nogometni portal Squawka se potrudio sastaviti najbolju mladu momčad u Europi. Kriterij je bio da su svi igrači mlađi od 23 godine, a postava je sastavljena na osnovu napredne statistike, odnosno Squawkinog player indexa.

U postavi 4-3-1-2, bez klasičnih krila i krilnih napadača, dva kluba s po 2 igrača su Milan (Donnarumma i Romagnoli) i Leipzig (Keita i Wener).

Iz Serie A dolazi 5 igrača, Bundesliga ih ima 3, Ligue 1 daje 2 igrača, a Pemiership 1. Zanimljivo da u postavi nema niti jdnog igrača iz španjolskog prvenstva.

Najbolja U23 postava Europe:

Gianluigi Donnarumma (Milan) – Hector Bellerin (Arsenal), Marquinhos (PSG), Alessio Romagnoli (Milan), Emerson (Roma) – Joshua Kimmich (Bayern), Naby Keita (Leipzig), Wylan Cyprien (Nice) – Bruno Fernandes (Sampdoria) – Timo Werner (Leipzig), Andrea Belotti (Torino)

(Foto: Action Images/Squawka)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Gianluigi DonnarummaHector BellerinMarquinhosAlessio RomagnoliEmersonJoshua KimmichNaby KeitaWylan CyprienBruno FernandesTimo WernerAndrea Belotti

Ostale Vijesti