GRAFIKA: Ovo je jedanaest talenata koji su hit u ligama petice ove sezone!

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 17.11.16. | 11:32

Ovo je statistika jedanaest igrača mlađih od 23 koji nose igre svojih klubova u top ligama Europe!

Za vikend se napokon vraćaju nova uzbuđenja diljem Europe, kada se nakon relativno nezanimljivog kola reprezentativne pauze vraćaju natjecanja diljem europskih liga.

Zasad niti u jednoj ligi osim eventualno u Italiji prvoplasirana ekipa nema sigurno odstojanje, pa čak ni u Francuskoj, gdje superteškaš PSG boravi na trećem mjestu s tri boda manje od prvoplasirane Nice.

Uzbuđenja u međusobnim ogledima dodatno su potencirana činjenicom da ove sezone gledamo značajni priljev mladih talenata, koji – iako još itekako mladi – već nose igre svojih momčadi na najvišoj razini. Evo pregleda talentiranih igrača ispod 23 godine, koji ove sezone drže svoje momčadi visoko pozicioniranima.

VRATAR:

Gianluigi Donnarumma (AC Milan)

Čudo od djeteta i gotovo sigurni nasljednik Gigija Buffona na mjestu reprezentativne „jedinice“, Donnarumma i ove sezone nastavlja s impresivnim predstavama na golu Milana, gdje je u 12 utakmica Serie A čak pet puta sačuvao svoju mrežu netaknutom.

OBRANA:

Emerson (Roma)

Uza sve probleme koje Roma muči sa svojim zadnjim redom i brojnim ozljedama koje su ih desetkovale, 22-godišnji Brazilac Emerson pokazao se kao sjajno rješenje iz unutarnjih rezervi. Ove sezone je osvojio čak 90 posto zračnih duela u prvenstvu, a drži i gotovo 91 posto uspješnih dodavanja.

Alessio Romagnoli (Milan)

Još je jedan Milanista dospio na ovu listu, i to ponajprije zbog činjenice što ovaj 21-godišnji stoper briljira u svojim zadaćama. Prosječno ima devet uspješno odrađenih obrambenih zadaća po utakmici, kao i dva obrambena skoka osvojena u 990 minuta provedena na terenu ove sezone.

Marquinhos (PSG)

Iako imaju spor početak i tranziciju pod novim trenerom, 22-godišnji Brazilac razvija se u ono što su svi očekivali još od njegovog dolaska u Europu. Ove sezone je osvojio 65% duela nad protivnicima, a tome pridodaje i 3 očišćene situacije pred svojim golom, kao i jednu i pol presječenu loptu u ključnim pozicijama u prosjeku po susretu.

Hector Bellerin (Arsenal)

To da je Bellerin sjajan desni bek potvrđuje i činjenica da ga Barcelona (neuspješno) pokušava vratiti u svoje redove. Ovaj 21-godišnji Španjolac razvio se pod Wengerom u ponajboljeg mladog desnog beka Europe, sa dvije presječene lopte u prosjeku, 71% duela u kojima je protivnik na krilu izvukao deblji kraj te 85% uspješnjih dodavanja.

VEZNI RED:

Joshua Kimmich (Bayern)

Iznimno polivalentan mladi veznjak, koji tu važnu osobinu u modernom nogometu može zahvaliti Pepu Guardioli, ove sezone uglavnom igra u srcu veznog reda Bayerna. Mladi njemački reprezentativac jedan je od najboljih strijelaca Bayerna iako nominalno izrazito defanzivno orijentiran; zabio je više golova ove sezone (4) nego tijekom čitave dosadašnje karijere ukupno (3). Fantastično!

Naby Keita (RB Leipzig)

Omraženi Leipzig je nesumnjivo hit ove sezone Bundeslige, a barem malo poboljšavaju svoj renome tako što u svojim redovima uspjeh grade putem niza mladih i uzbudljivih igrača. Jedan od njih je i 21-godišnji Naby Keita, Gvinejac u srcu veznog reda RB Leipziga. Ove je sezone Keita izašao kao pobjednik iz čak 71% duela u kojima se pronašao, a na kontu ima i 3 pogotka.

Wylan Cyprien (Nice)

Iako je „oživljeni“ Balotelli najrazvikanije ime hit-momčadi francuskog prvenstva, drugo ime na rosteru strši iz grupe talentiranih igrača. Riječ je o mladom Francuzu Wylanu Cyprienu, ofanzivnom veznjaku momčadi Luciena Favrea. Cyprien je ukupno bio involviran u šest golova Nice ove sezone, putem 4 pogotka i 2 asistencije

Bruno Fernandes (Sampdoria)

Portugalska 22-godišnja „desetka“ je ove sezone zabila dva pogotka za Sampdoriju, uz statistiku koja govori da ima u prosjeku 2 ključna dodavanja po utakmici kao i više od polovice uspješno osvojenih duela.

NAPAD:

Timo Werner (RB Leipzig)

Još jedan iz gorenavedene plejade mladih igrača koji nose Leipzig, Timo Werner dijeli peto mjesto na ukupno ljestvici strijelaca ove sezone, sa pet zabijenih pogodaka u deset nastupa.

Andrea Belotti (Torino)

Torino ima razvijen napadački potencijal ove sezone; uz Iaga Falquea u formi je i mladi 22-godišnji napadač Andrea Belotti. On je ove sezone zabio osam golova u deset ligaških nastupa, a zabio je i tri pogotka u tri utakmice za talijansku reprezentaciju.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Wylan CyprienNaby KeitaBruno FernandesTimo WernerAndrea BelottiAlessio RomagnoliEmersonMarquinhosHector BellerinGianluigi DonnarummaJoshua Kimmich

Ostale Vijesti