GRAFIKA: Najluđa momčad prijelaznog roka! Lani u Atleticu, Marseilleu, Leicesteru, a sada u nižim ligama

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 02.08.16. | 18:38

Nisu svi transferi milijunski, ali svejedno kriju potencijalno dobre priče.

Dok većina nogometnih zaljubljenika tijekom ljetnih mjeseci prati one milijunske transfere kojima smo svakodnevno bombardirani, ima i onih koji traže 'male dragulje', odnosno transfere koji nisu digli prašinu i na koje nisu potrošeni veliki novci, a svejedno su novi klubovi od njih profitirali.

U cijelom moru prelazaka igrača, BBC je složio zanimljivu momčad sastavljenu samo od igrača koji su ovog ljeta besplatno došli u engleske niželigaške momčadi. Zanimljiva je to momčad, a u njoj se nalaze i nekadašnje velike nade, ali i igrači koji su još lani igrali, primjerice, za Leicester, Atletico Madrid i Marseille.

Michael McGovern (Norwich)

McGovern je skrenuo pažnju na sebe nastupom za Sjevernu Irsku na Europskom prvenstvu u Francuskoj, a činjenica da je na to natjecanje došao u statusu slobodnog igrača podignula je zanimanje za njega. Bilo je tu ponuda nekoliko članova Premiershipa, a na kraju se McGovern odlučio na Norwich koji se ekspresno želi vratiti u elitni rang.

Prethodni klubovi: Celtic, Stranraer, St.Johnstone, Dundee United, Ross County, Falkirk, Hamilton Academy

Jesus Gamez (Newcastle)

Nije se on previše naigrao u Atleticu, ali je svejedno iznenađujuće odabrao Newcastle za nastavak karijere. Doduše, Rafa Benitez je ovog ljeta složio odličnu momčad i Gamez se sigurno vidi u Premiershipu sljedeće godine.

Prethodni klubovi: Malaga, Atletico Madrid

Matthew Kilgallon (Bradford City)

Nekada je Kilgallon bio velika nada engleskog nogometa, nastupio za sve mlade engleske reprezentativne selekcije, ostvarivao milijunske transfere, ali se njegova karijera razvila u drugom smjeru. Sada, s 32 godine se odlučio okušati u League One, trećem rangu engleskog nogometa.

Prethodni klubovi: Leeds, West Ham, Sheffield United, Sunderland, Middlesbrough, Doncaster, Blackburn

Paul Konchesky (Gillingham)

Ima Konchesky i dva nastupa za 'Gordi Albion', ali su ozljede usporile njegovu karijeru. No, svejedno je s Leicesterom proslavio naslov prvaka Engleske, a onda se odlučio na odlazaka u treću ligu. S 35 godina na leđima nije loš izbor.

Prethodni klubovi: Charlton, Tottenham, West Ham, Fulham, Liverpool, Nottingham Forest, Leicester, QPR

Nick Powell (Wigan)

Kada ga je Sir Alex Ferguson s 18 godina doveo u Mnchester United, proglasio da je nasljednikom Paula Scholesa. No, Powell se nije snašao na Old Traffordu, bio je stalno na posudbama, a s 22 godine traži novi početak u Championshipu.

Prethodni klubovi: Crewe Alexanda, Manchester United, Wigan, Leicester, Hull

Gary O'Neil (Bristol City)

On je jamac ulaska u Premiership. Bivši mladi reprezentativac Engleske čak je tri puta izborio promociju u prvu ligu pa je to, vjerojatno, bio jedan od razloga što ga je Bristol City angažirao.

Prethodni klubovi: Portsmouth, Walsall, Cardiff, Middlesbrough, West Ham, QPR, Norwich

Steve Sidwell (Brighton)

Svašta je u karijeri prošao Steve Sidwell – promijenio je dosta klubova, ostvario neke skupe transfere, a ukupno je upisao 461 nastup u svim rangovima engleskog nogometa. Karijeru je počeo u Arsenalu, a svojedobno je Chelsea očekivao puno od njega. No, prodali su ga u Aston Villu za 6,3 milijuna eura, a tada je lagano počeo njegov pad.

Prethodni klubovi: Arsenal, Brentford, Beveren, Brighton, Reading, Chelsea, Aston Villa, Fulham, Stoke

Lloyd Dyer (Burton Albion)

Još jedan igrač koji je obećavao puno, ali na kraju se morao zadovoljiti osrednjom karijerom. Preživio je Dyer uspon Leicestera iz nižih liga, a sada s 'novim Leicestrom', Burtonom, traži čudo i ulazak u Premierhip.

Prethodni klubovi: Aston Villa, WBA, Kidderminster, QPR, Millwall, MK Dons, Leicester, Watford, Birmingham, Burnley

Adebayo Akinfenwa (Wycombe)

Njega svi znamo. Nakon što je Wimbledon izborio nastup u trećoj ligi, Akinfenwa je odmah dobio vijest da mu neće produžiti ugovor, a odmah se javio Wycombe koji je potpisao ovog snažnog napadača tako da će 'Zvijer' ostati u četvrtoj ligi.

Prethodni klubovi: Watford, Atlantas, Barry Town, Boston United, Leyton Orinet, Rushedn & Diamonds, Doncaster, Torquay, Swansea, Millwall, Northampton, Gillingham, Wimbledon

Steven Fletcher (Sheffield Wednesday)

Reprezentativac Škotske vrijedi 3 milijuna eura i ima 25 nastupa za nacionalnu selekciju, a lani je igrao za Marseille kao posuđeni igrač Sunderlanda. No, sada se odlučio za Sheffield Wednesday i lako bi mogao biti jedan od najboljih strijelac u Championshipu.

Prethodni klubovi: Hibernian, Burnley, Wolverhampton, Sunderland, Marseille

Marvin Sordell (Coventry City)

Sordell je 2012. nastupao za Veliku Britaniju na Olimpijskim igrama, a prije toga je dvije sezone imao dvoznamenkast broj golova u Championshipu. Izgledalo je kao da bi mogao ostvariti transfer u neki poznatiji klub, ali sve je ostalo samo na potencijalu.

Prethodni klubovi: Watford, Wealdstone, Tranmere, Bolton, Charlton, Burnley, Colchester

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

prijelazni rokMichael McGovernJesus GamezMatthew KilgallonPaul KoncheskyNick PowellGary O'NeilSteve SidwellLloyd DyerAdebayo AkinfenwaSteven FletcherMarvin Sordell

Ostale Vijesti