Gračan sa prošaranim sastavom brani čast protiv Engleza (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 24.06.19. | 12:30

Mini Vatreni igraju posljednju utakmicu na Euru.

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine danas igra posljednju utakmicu na Europskom prvenstvu. Od 21 sat na stadionu San Marino u Serravalleu, mini Vatreni igrat će protiv vršnjaka iz Engleske koji, kao i izabranici Nenada Gračana, više nemaju šansi za prolaz dalje.

ODIGRAJ Hrvatska U21 – Engleska U21

Zbog ozljeda u sastavu, a i činjenice da mogu igrati rasterećeno, hrvatski izbornik na travnjak će poslati prošarani sastav. Tako bi od prve minute trebali zaigrati nogometaši koji još nisu dobili priliku na europskoj smotri. Između vratnica će stati Lokomotivin Ivo Grbić, na stopersku poziciju umjesto ozlijeđenog Benkovića dolazi Branimir Kalaica, a umjesto – također povrijeđenog – Sose, na lijevoj strani će ordinirati Goričin Marijan Čabraja.

Specijalna ponuda Germania Sport kladionice za utakmicu Hrvatska U21 - Engleska U21

Srce veznog reda ostat će isto sa okosnicom Šunjić-Vlašić-Moro, dok će naprijed Gračan napraviti dvije zamjene. U vrhu napada Sandro Kulenović je vrlo dobrom partijom pokazao da može zaigrati ispred Marina Jakoliša kojega nema zbog kartona, dok će na krilu Lovro Majer započeti utakmicu ispred Halilovića (i Murića u usporedbi s utakmicom protiv Francuza).

Iako se nagađalo da Brekalo neće zaigrati više na prvenstvu zbog neugodne ozljede zarađene protiv Rumunja, najave su da bi krilni igrač Wolfsburga večeras trebao startati od prve minute u udarnom sastavu.

Što se Engleza tiče, oni su jedna od momčadi koja je podbacila na ovom turniru, uostalom kao i Hrvatska. Izbornik Aidy Boothroyd na raspolaganju za ovaj turnir ima 14 od 23 igrača koji su osvajali posljednje Europsko prvenstvo U18, te Svjetska U17 i U20. Imena poput najmlađeg Reiss Nelsona iz Hoffenheima, Jamesa Maddisona iz Leicestera, Phila Fodena iz Manchester Citya te Aarona Wan-Bissake iz Crystal Palacea trebala su garantirati bolji rezultat od dva poraza u skupini.

Međutim, Francuzi i Rumunji su se pokazali kao kvalitetniji suparnik te će mladi Englezi natrag na Otok pokunjenih glava. Što se usporedbe cijene momčadi tiče, prema Transfermarktu Englezi vrijede 227 milijuna eura više. Odnosno, mini Gordi Albion trenutno vrijedi 305 milijuna  eura, dok mini Vatreni vrijede 78 milijuna eura.

U drugoj utakmici, Francuska i Rumunjska imaju izravan okršaj za plasman u polufinale.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(Foto: Pixsell)


Tagovi

engleska U-21 nogometna reprezentacijaEuropsko prvenstvo u nogometu U21Sandro KulenovićNenad GračanIvan ŠunjićNikola VlašićJosip Brekalo

Ostale Vijesti