Gračan s tri promjene na goropadne Francuze (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 21.06.19. | 12:43

Utakmica počinje u 21 sat.

Hrvatska nogometna reprezentacija U21 danas s početkom od 21 sat igra utakmicu drugog kola na Europskom prvenstvu. Nakon neočekivano visokog poraza od Rumunjske rezultatom 4-1, mini Vatreni moraju se 'vaditi' protiv jedne od najfavoriziranijih momčadi na prvenstvu, selekcije Francuske.

ODIGRAJ Francuska U21 - Hrvatska U21

Francuzi su odigrali vrlo dobru utakmicu u prvom kolu protiv Engleza, koje su preokrenuli duboko u sudačkoj nadoknadi i upisali pobjedu 2-1. Uspjeli su promašiti i dva jedanaesterca, ali Jonathan Ikone i autogol Wan-Bissake bili su dovoljni za sva tri boda. Imena poput Aouara, Tousarta, Dembelea (Moussaop.a.), kao i ono Ballo-Tourea, Upamecana ili pričuvnih igrača Marcusa Thurama i Mattea Guendozija ulijevaju strahopoštovanje, poglavito znajući da je Hrvatska bitno osakaćena.

Naime, na utakmici s Rumunjskom, osim što nam se ozlijedio Josip Brekalo koji je vjerojatno otpisan za grupnu fazu, izbornik Nenad Gračan neće moći računati ni na još jednog prvotimca. Riječ je o nekadašnjem stoperu Dinama, a sada članu Celtica, Filipu Benkoviću, koji j eobnovio ozljedu koju je vukao neko vrijeme.

Hrvatska se nalazi u nezavidnom položaju, a kada se pogleda sastav francuskog izbornika Sylaina Ripolla, nije nikome svejedno. Ipak, Nikola Vlašić  - koji je jedini odigrao na visokoj razini u prvom kolu – i ostatak društva pokazali su već da mogu igrati s Francuzima.

Naime, s mladim Tricolorima igrali smo u studenom prošle godine i remizirali 2-2. Tada su za hrvatsku golove zabili Alen Halilović i Filip Uremović, dok su za Francuze strijelci bili Mateta, koji će startati u udarnoj postavi umjesto ozlijeđenog Bambe – koji je postigao drugi gol na toj utakmici.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Nikola Vlašićfrancuska U21 nogometna reprezentacijaEuropsko prvenstvo u nogometu U21

Ostale Vijesti