Gračan nakon ispadanja s Eura: Možemo biti zadovoljni

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 22.06.19. | 08:42

Mini Vatreni izgubili i drugu utakmicu.

Hrvatska nogometna reprezentacija u uzrastu do 21 godine, upisala je drugi poraz na Europskom prvenstvu. Nakon Rumunjske (4-1), od mini Vatrenih bolja je bila Francuska s minimalnih 1-0, čime smo izgubili svaku šansu za prolaskom dalje i osiguravanjem mjesta na Olimpijskim igrama.

Unatoč ispadanju, katastrofalnoj igri protiv Rumunjske i nešto boljoj protiv Tricolora, izbornik Nenad Gračan izrazio je zadovoljstvo cjelokupnom situacijom, odnosno činjenicom da smo izborili plasman na smotru Starog kontinenta nakon 15 godina.

„Čestitao bih našim igračima na izvedbi, odigrali su kvalitetnu utakmicu. Nismo imali sportske sreće u pojedinim trenucima da zabijemo. Dečki su se digli nakon prvog poraza, a pokazalo se i da Rumunjska nije baš tako slaba s obzirom na rezultat protiv Engleske. Treba spomenuti naš mentalitet. Od našeg uspjeha, odlaska na Europsko prvenstvo, radimo neuspjeh. A to nije potrebno, posebno zbog dečki. To je škola za sve nas i iskustvo. U konačnici ih pripremamo za A reprezentaciju, a pokazali su da imaju kvalitetu“, rekao je Gračan, zaključivši: „Ovo je velika škola za sve nas. Jer nemojme zaboraviti da smo na završnom natjecanju nakon 15 godina, a na koncu prioritet je stvaranje igrača za A reprezentaciju. Dečki su danas zaslužili sve pohvale. Dosta smo pričali prije utakmice, napravili smo neke izmjene, vrlo bitno u svemu tome jest da smo se digli u drugoj utakmici, te da u konačnici možemo biti zadovoljni“.

Stoper Nikola Katić odigrao je bolju utakmicu nego protiv Rumunja, ali napadač Tricolora, Moussa Dembele, uspio je pored njega i Uremovića doći do pogotka vrijednog tri boda.

„Što je tu je, u odnosu na ovu utakmicu pokazali smo kompaktnost i ono što je izbornik tražio od nas, idemo dalje. Primili smo gol iz jedine pogreške, držali smo se plana s dupliranjem bokova, ali suvišno je pričati o tome kakva je Francuska momčad. Ostaje žal jer nismo  iskoristili naše šanse, no ispunili smo sve što je trener tražio od nas. Nastavljamo se spremati za Engleze i nadam se da ćemo upisati pozitivan rezultat konačno“, izjavio je stoper Glasgow Rangersa.

Zaključio je 'nevidljivi' Marin Jakoliš, kojega je zamijenio u drugom dijelu Sandro Kulenović i odmah unio živosti prema naprijed.

„Stoperi Francuske idu visoko, znali smo da će biti prostora. No koliko god sam snage imao, nisam uspio zabiti onu šansu. Gledali smo dvaput utakmicu s Rumunjima i rekli smo sebi da ne možemo tako gubiti. Danas su nas milimetri dijelili od gola. S Brekalom smo dobili puno kad je ušao, kao i s Kulenovićem, vidjeli ste kako je otresao Francuza, kao da je ništa. Idemo sada zabiti Englezima“, zaključio je napadač austrijske Admire Wacker.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Nenad GračanMarin JakolišNikola KatićEuropsko prvenstvo u nogometu U21

Ostale Vijesti