REUTERS/Eric Gaillard
REUTERS/Eric Gaillard

Govorilo se da je Kovač zbog njega dobio otkaz, a sad je progovorio o tom vremenu: „Bilo je to malo nezgodno razdoblje“

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 09.03.22. | 15:41

Ulazio je s klupe, a to mu se nije sviđalo

Početkom nove godine Niko Kovač dobio je otkaz u Monacu. Priopćili su mu to još na samom kraju 2021. godine iz uprave, a ugovor s Kneževima imao je do 2023. godine. Bilo je to veliko iznenađenje s obzriom da je s mladom i gotovo neafirmiranom momčadi Monaca ostvarivao sjajne rezultate. Zimsku stanku dočekali su na šestom mjestu prvenstvene ljestvice, ima velikih 17 bodova zaostatka za vodećim PSG-om, ali i samo četiri boda manje od Nice i Olympique Marseillea koji dijele drugo mjesto.

Bilo je očito da mu nisu presudili rezultati pa su francuski mediji donijeli priču o sukobu u svlačionici. Vodstvo kluba je o promjeni trenera počelo razmišljati i ranije, a razlog je bio, prema RMC-u, udaljavanje Kovača od ključnih igrača u svlačionici. Mlade zvijezde Youssoufa Fofane i iskusnog napadača i najboljeg strijelca Wissama Ben Yeddera. Potonji je u Kovačevom mandatu završio na klupi, a o tom periodu progovorio je za francuske medije.

„Bilo je to malo nezgodno razdoblje. Ali u životu uvijek postoje komplicirani trenuci, trenuci sumnje. Nikad nisam sretan kada sam zamjena. Za mene je ideja bila ući i biti spreman za utakmicu, biti fokusiran, ne razmišljati o tome igra li se sa mnom ili ne. Kad smo počeli utakmicu, bio sam fokusiran na svoje suigrače čak i ako nisam počinjao. Mogao sam zabiti kada me je doveo, da budem pomalo luksuzni joker“, kazao je Yedder i dodao:

„Nisam se fokusirao na to, sve sam analizirao, gledao sam plasmane, igru ​​i nisam obraćao pažnju na vanjštinu. Fokusirao sam se na sebe. Ponekad nisam bio zadovoljan, ali kad sam ušao, Bio sam u igri sa svojim suigračima. To mi je omogućilo da zabijam i stvaram šanse. I kao starter, pokušavam imati taj mentalitet. Ali uvijek je bolje početi", zaključio je Francuz koji je ove sezone zabio 15 golova u 26 utakmica Ligue 1.


Tagovi

Niko KovačWissam Ben YedderMonaco

Ostale Vijesti