Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Gotovo je! Oršić na liječničkom u novom klubu, Englezi ipak podigli ponudu

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 05.01.23. | 12:43

Nakon zavrzlama, riješen je dogovor

Mislav Oršić novi je igrač Southamptona! Nakon što je Dinamo glatko odbio bijednu ponudu od tek nešto više od pet milijuna eura, Englezi su popustili pa ipak ponudili osam. Točnije, oko šest milijuna fiksno, uz bonuse od oko dva milijuna eura, ako se oni ostvare. To je najveći transfer Dinama u povijesti za igrača od 30 godina.

Briljantni napadač Plavih inzistirao je na odlasku, a ovoga puta ni molbe navijača da ostane u Maksimiru nisu pomogle. Njegova velebna era u Zagrebu, barem za sada, je gotova

Kako doznajemo, Mislav je već otišao u Englesku, gdje će obaviti liječnički pregled. Podsjetimo, prošle je sezone Dinamo uspio zaustaviti odlazak Oršića u Burnley, ali budući da su čelnici iz Maksimira obećali Mislavu da će ga pustiti na idućoj ponudi koja bude odgovarala i njemu i klubu, nakon pregovora je odlučeno - Oršić je novi Englez. Oršić je u Dinamu upisao 214 nastupa odigravši 16.371 minutu, zabio 91 gol, dodao 40 asistencija. Oršić će ostati zapamćen kao krvnik Londončana. Zabio je tri gola Mourinhovom Tottenhamu u velikoj Dinamovoj maksimirskoj pobjedi, nakon koje je i sam 'Special One' ušao u plavu svlačionicu i zapljeskao Dinamovoj momčadi; zabio je protiv West Hama u gostima pa ove sezone u čarobnoj noći srušio i Chelsea. To su samo neke njegove brojke, sekvence radosti i veselja koje je donosio u plavom dresu, ali nekakvih 18-20 metara na lijevoj strani travnjaka i to precizno ciljanje mreže protivnika zauvijek će ostati zapamćeno kao njegovo mjesto sreće. I mjesto radosti Dinamovih navijača.

Možemo raspravljati o tome kako će Dinamo sada pokriti njegov odlazak, tko će ga zamijeniti i koliko uspješno. Biti više ili manje sigurni da će hrvatski prvak to odraditi profesionalno, razumno i na najbolji način da ostvari svoje sportske ciljeve u ovoj sezoni, ali istina je i da će nedostajati. Koliko god uspješno vodeći ljudi kluba to obavili, ostaje ipak jedna praznina i želja tribina prepunih dresa s brojem 99: Orša, ostani.

Nije ostao, ali nadat će se navijači - vratit će se.

Vrijeme je za Mislavovu novu avanturu, zasluženu, sigurno. U duhu Ajaxovog ispraćanja De Ligta u Barcelonu, možemo reći: "Southampton, uživajte u njemu kao što smo i mi."

(T.N./E.G.)



Tagovi

Mislav OršićGNK Dinamo

Ostale Vijesti