Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Gotova velika trampa: Dvojica u Dinamo za oko četiri milijuna eura, trojica sele u Rijeku

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 28.01.21. | 13:10

Zaključen je jedan od najvećih poslova između dvaju hrvatskih klubova u povijesti.

Gotov je veliki zimski posao Dinama i Rijeke. S današnjom potvrdom da je Ivan Nevistić postao Dinamov golman zaključena je trampa u kojoj će adrese promijeniti čak petorica nogometaša, a oko 4.000.000 eura preselit će s računa hrvatskog prvaka na onaj aktualnog pobjednika hrvatskog kupa.

Germanijak neslužbeno doznaje da će dolasci Ivana Nevistića i Daniela Štefulja Dinamo baciti u rikverc za iznos od oko 4.000.000 eura. Daniel Štefulj, kojeg su službeno predstavili prije par dana, koštao ih je oko 1.000.000 eura, a Ivana Nevistića platili su 3.000.000 eura. Prije nekoliko tjedana sportski direktor Rijeke Ivan Mance rekao je kako će Nevistić biti najveći golmanski izlazni transfer u povijesti Rijeke, a iznos koji su se Modri obavezali uplatiti skinut će dosadašnjeg rekordera Ivana Vargića koji je scojedobno prodan u Lazio za oko milijun eura manje.

 U suprotnom smjeru je već otišao jedan igrač, talentirani branič Modrih Roko Jurišić, a još dvojicu Mišković, Mance i društvo odabrat će do kraja sezone. Lako je moguće da neki od tih igrača budu Modri talenti na posudbi u Lokomotivi poput Marija Ćuže i Marka Đire.

U slučaju da Rijeka i Dinamo ne dogovore oko igrača, smanjit će otkupnu klauzulu za transfere Luke Menala i Sandra Kulenovića. Rijeka može otkupiti Menala za 700 tisuca eura, dok je Kuletov otkup ugovora težak oko 2.000.000 eura. Rijeka će teško nabaviti toliki iznos pa je moguće da ovako prebiju dug.

22-godišnji Ivan Nevistić jučer je obavio liječnički, a danas je i službeno postao vratarom Dinama. Baš kao i Štefulj ostat će na posudbi u Rijeci, no upravo on je označen kao nasljednik četiri godine starijeg Dominika Livakovića jednom kad reprezentativca jedinica napusti Maksimir.

Nevistić, koji je rodom iz Đakova, prošao je Osijekovu nogometnu školu, ali već kao 17-godišnjak je prešao u Rijeku. 2016. ulazi u seniorsku momčad, a prvi nastup je ostvario u sezoni 2017/2018. Potom je otišao na posudbu u slovensku Muru, a nakon toga u Varaždin s kojim je 2019. ostvario ulazak u Prvu HNL.

„Želio bih izraziti veliko zadovoljstvo i sreću zbog mog potpisa za Dinamo. Svojim nastupima i prezentacijama kad za to dođe vrijeme opravdat ću povjerenje koje sam dobio od strane hrvatskog prvaka. Ostajem još neko vrijeme u Rijeci gdje ću sigurno dati sve od sebe za dobre rezultate. Ovim putem želim zahvaliti vodstvu Rijeke na svemu što su mi omogućili. Pamtit ću sve lijepe trenutke kojih je bilo puno. Potpis za Dinamo sigurno je nešto što svakom nogometašu i golmanu može biti samo na ponos i veselim se izazovima na domaćem i europskom planu u plavom dresu.“, rekao je ovom prilikom.

Ovaj posao Modrih smjestio se na drugo mjesto najskuplje plaćenih transfera među HNL klubovima, a rekorder je još uvijek Marko Rog.

 


Tagovi

izdvajamoIvan NevistićDaniel ŠtefuljDinamo ZagrebHNK Rijekaprijelazni rok

Ostale Vijesti