Sanjin Strukić/PIXSELL
Sanjin Strukić/PIXSELL

Gost komentator Nikola Jurčević: "Dinamo je pokazao zašto je glavni favorit za naslov"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 10.07.22. | 08:14

Bivši reprezentativac i trener pozorno je pratio utakmicu finala Superkupa te za čitatelje Germanijaka otkrio neke svoje dojmove koje nosi iz sudara Dinama i Hajduka.

Prije svega bila je to dobra utakmica. Čak vrlo dobra s obzirom na to da je sam početak sezone i igrana u jednom odličnom ambijentu. Superkup je dobar nagovještaj sezone koja slijedi.

Što se tiče same utakmice, u prvom poluvremenu je bila izjednačena igra. Nekako se igralo opreznije, dok je u onom drugom Dinamo imao totalnu dominaciju. Finale je završilo 4-1 nakon udaraca s bijele točke, ali takav rezultat mogao je biti i u regularnom dijelu. Međutim, Hajduk je imao fantastičnog Kalinića na vratima koji ga je spasio u 90. minuta i odveo utakmicu u lutriju penala.

Ne bih previše o imenima, ali svidio mi se Ljubičić sa svojom energijom. Izvjesno je kako ima odlične fizičke predispozicije. Zatvorio je tu diskutabilnu poziciju na lijevom beku koja je stalno u traženju što se tiče Dinama.

Drmić možda nije bio na razini na kojoj može, ali tu ne bih stavljao nikakve upitnike. Jasno je da on može garantirati 15 do 20 golova po sezoni i tu neće biti problema osim što bi mogao trener imati glavobolje s obzirom na njega i Petkovića. Pogotovo kada će se igrati u sustavu 4-2-3-1 gdje neće biti mjesta za oba napadača. Mi to kolokvijalno volimo reći da su to slatke brige, ali vjerujte mi iz iskustva znam da tu nema ničega slatkog za trenera. Teške su to odluke kada imaš napadača koji je garancija golova i Petkovića koji vraća na razinu na kojoj smo ga navikli gledati. Međutim, duga je sezona, bit će tu puno utakmica i važno je pronaći pravi balans. Kombinirati utakmice, dijeliti minutažu. To je potpuno normalno i ne treba puno mistificirati takve stvari. Bitno je da se normalno prihvati.

Kod Hajduka smo vidjeli Borevkovića i načelno nema smisla sada pričati nešto loše i tražiti zamjerke defenzivi Hajduka kada utakmica završi bez golova, ali realno to je bila najveća zasluga Lovre Kalinića.

Pojačanje Hajduka odigrao je korektnu utakmicu, dok se meni se posebno svidio mali Biuk koji je pokazao velik talent i kvalitetu koju posjeduje. Možda mu nedostaje tek malo više odlučnosti u samoj završnici, ali ovakav Biuk bi trebao biti vrijednost Hajduka u ovoj sezoni.

U zaključku, smatram kako je i ova utakmica pokazala da Dinamo ima kvalitetniju momčad u odnosu na ostatak lige. Dinamo opravdano zadržava status favorita HNL-a, ima kvalitetu i potrebnu širinu. Zadržali su okosnicu momčadi i najbolje igrače te se kvalitetno pojačali u prvenstvo ulaze kao glavni pretendent za naslov prvaka, a to je pokazala i igra u Superkupu, pogotovo u drugom poluvremenu.


Tagovi

GNK DinamoHajdukSuperkupSuperkup 2022Nikola JurčevićJosip DrmićToni BorevkovićLovre KalinićRobert Ljubičić

Ostale Vijesti