Jurica Galoic/PIXSELL
Jurica Galoic/PIXSELL

Goričino priopćenje: "Nismo olako pristali na transfer Sopića, u interesu istrage ne možemo davati informacije oko Abdullaha"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 24.08.23. | 18:51

Turopolje je neplanski ostalo bez trenera, a nažalost i igrača...

 Hrvatski nogometni prvoligaš Gorica objavio je kako nije imao opcija zadržati svog dosadašnjeg trenera Željka Sopića koji je odlučio preuzeti vođenje Rijeke.

"Naš klub nije imao ugovornih opcija zadržati Sopića, iako nismo olako pristali na njegov transfer u Rijeku. Razgovori s čelništvom riječkog kluba o uvjetima Sopićeva odlaska trajali su od utorka prijepodne i tek kad smo postigli zadovoljavajuće uvjete za HNK Goricu raskinuli smo ugovor sa Sopićem", objavila je Gorica.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Sopić je Goricu preuzeo krajem studenoga prošle godine kada je klub bio na dnu ljestvice HNL-a sa 11 bodova zaostatka za predzadnjim te je s učinkom od sedam pobjeda, devet remija i osam poraza uspio zadržati klub u društvu najboljih te je u prva četiri nastupa u novoj sezoni osvojio pet bodova.

Momčad će do imenovanja novog trenera voditi treneri Mensur Mujdža i Marko Krnjić. 

"Razgovaramo i s kandidatima za novog trenera, a javnost ćemo o našem izboru obavijestiti kada razgovori završe. Gorica je i prethodnih godina pokazala kako je idealan klub za kvalitetan razvoj trenera s potencijalom te svakako ne treba zaboraviti da su Sergej Jakirović, Valdas Dambrauskas, Krunoslav Rendulić, a uvjereni smo od sutra i Željko Sopić, svoje velike trenerske uspone započeli upravo nakon kvalitetnog i prepoznatog rada u Gorici", dodali su iz velikogoričkog prvoligaša.

Gorica je objavila i kako se još uvijek traga za Abdullahom Talalom Hameedom, igračem koji je odradio svega nekoliko treninga s momčadi, a u toku ovog tjedna je trebao finalizirati i službenu registraciju klub. No, Hameed je u ponedjeljak nestao u Mađarskoj.

"Abdullah je u subotu otputovao u Mađarsku kako bi pribavio potrebnu dokumentaciju za registraciju i u ponedjeljak nestao na području Mađarske. U stalnom smo kontaktu s njegovom obitelji i mađarskom i hrvatskom policijom te molimo za razumijevanje, obzirom da u ovom trenutku u interesu istrage ne možemo davati nikakve druge informacije", navela je Gorica.


(Hina)


Tagovi

HNK GoricaŽeljko SopićNenad Črnko

Ostale Vijesti