Službeno: Gorica ostvarila drugi najveći izlazni transfer, Dinamo im uzima glavnog igrača

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 21.08.19. | 08:26

Ludih 24 sata u Velikoj Gorici.

Miya je u Goricu stigao prije nešto više od godinu dana. U tom periodu prometnuo se u jednog od najvažnijih igrača momčadi koju vodi Sergej Jakirović, a njegove dobre igre, kako u HNL-u tako i na Afričkom kupu nacija, nisu prošle nezapaženo te su se ovog ljeta za njegovim uslugama raspitivali mnogi klubovi diljem Europe.

Prije Gorice Miya je nastupao za Vipers iz Ugande, Standard Liege, Mouscron i Sabail iz Azerbejdžana. Treba naglasiti kako ovaj 177 centimetara visoki veznjak najbolje partije pruža na mjestu polušpice ili povučenog napadača, iako mu nije strano odigrati ni na jednoj od krilnih pozicija.

Gorica je ovim transferom nastavila odličan posao koji rade u posljednjih nekoliko sezona, a to je najviše došlo do izražaja njihovim ulaskom u 1. HNL.

Transfer Miye u Konyaspor drugi je najveći u klupskoj povijesti ( prvo mjesto drži transfer Atiemwena u Dinamo za 2,65 milijuna eura), ali prema pisanjima Sportskih novosti u skorijoj budućnosti mogli bismo vidjeti još jedan transfer koji bi bio unosniji od ovoga Miye.

Naime, Kristijan Lovrić na meti je Modrih te ukoliko se Dinamo plasira u Ligu prvaka postoje velike šanse da će najtrofejniji hrvatski klub krenut u dodatno proširenje/pojačanje postojećeg kadra, a njihova prva meta je ofenzivac Gorice.

Lovrić bez imalo sumnje igra fantastičan nogomet posljednjih godinu dana. Igrač je koji jednim potezom može riješiti utakmicu, a najviše se ističe fantastičnim udarcem s distance. Sve ono dobro što je ovaj mladić spreman podariti nije prošlo nezapaženo pa se tako u ovom ljetnom prijaznom roku spominjao njegov odlazak u Tursku, ali do to dogovora još uvijek nije došlo. Iako su prema nekim navodima četiri najveća turska kluba bila zainteresirana za njegove usluge (Fenerbahče, Galatasaray, Bašakšehir i Bešiktaš), najozbiljnije je zagrizao Bašakšehir. Ipak, do dogovora nije došlo, a u cijelu priču sada se upleo i zagrebački Dinamo koji je navodno spreman ponuditi za 23-godišnjeg krilnog veznjaka čak 2,5 milijuna eura.

U predgrađu Zagreba očito znaju što rade. Prošle godine osvježili su cijeli igrački kadar i pritom doveli nekolicinu naizgled nepoznatih imena koji su se kasnije ispostavili kao izvanredni igrači, naročito kada je riječ o HNL-u. Ukoliko i dođe do prodaje Lovrića, Gorica nije u poziciji da mora pošto-poto dovoditi neke nove igrače budući da su svoj vezni red jučer pojačali provjerenim HNL imenom Dariom Čanađijom, dok su nekoliko dana ranije dogovorili suradnju sa izvrsnim švedskim internacionalcem Jiloanom Hamadom.

Za kraj valja spomenuti kako Gorica u svojim redovima ima veliki broj igrača za koje se interesiraju drugi klubovi (Zwolinski, Kahlina, Špičić…) te da se njihov modus operandi u posljednjih godinu dana pokazao kao izvrsna stvar.

(foto:Pixsell)

 


Tagovi

Dinamo ZagrebIyayi AtiemwenKonyasporSergej JakirovićKristijan LovrićFarouk MiyaHNK Gorica

Ostale Vijesti