Luka Stanzl
Luka Stanzl

Gorica raskinula ugovor s Makedoncem koji nije ispunio očekivanja

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 07.06.22. | 17:00

Ovo je već peti igrač bez kojeg ostaje Samir Toplak. Točnije, istekle su posudbe Iyayiju Atiemwenu, Younesu Delfiju i Benitu, a Matija Dvorneković je travnjak zamijenio ulogom team managera

Vlatko Stojanovski više nije nogometaš Gorice. Hrvatski prvoligaš raskinuo je ugovor s 25-godišnjim Makedoncem nakon jedne godine suranje.

Napadač nije ispunio očekivanja. U 24 nastupa u prošloj sezoni, zabio je samo tri gola. U Veliku Goricu stigao je kao slobodan igrač, a ugovor je potpisao do svibnja 2024. godine, no nije stigao do njegovog kraja. Karijeru je započeo u Makedoniji, posljednji klub bio mu je francuski​ Nîmes Olympique iz kojeg je otišao na posudbu u FC Chambly, a igrao je i u Hrvatskoj. Stojanovski je bio igrač RNK Splita, Dugopolja i Neretvanca. Za reprezentaciju Sjeverne Makedonije upisao je devet nastupa u kojima je zabio dva gola, a bio je i sudionik prošlogodišnjeg Europskog prvenstva.

Ovo je već peti igrač bez kojeg ostaje Samir Toplak. Točnije, istekle su posudbe Iyayiju Atiemwenu, Younesu Delfiju i Benitu, a Matija Dvorneković je travnjak zamijenio ulogom team managera. Iyayi Believe Atiemwen na posudbu je stigao sredinom veljače ove godine iz Dinama. U svom drugom mandatu u Gorici upisao je devet prvenstvenih i jedan nastup u Kupu te postigao dva pogotka. Nakon dvije sezone, iz Velike Gorice odlazi i Younes Delfi, koji je u dresu Gorice odigrao 919 minuta u 27 utakmica te postigao tri pogotka i zabilježio jednu asistenciju. Olabiran Blessing Muyiwa - Benito u klub je stigao krajem kolovoza prošle godine iz kijevskog Dinama. Za Goricu je debitirao u šesnaestini finala Kupa protiv Nehaja iz Senja, a uz Kup utakmicu, upisao je još četiri nastupa u Prvoj HNL.

S druge strane, dres Gorice će i dalje nositi 20-godišnji veznjak Patrik Jug koji je produljio vijernost klubu i dobio prvi profesionalni ugovor. Potpisao ga je na četiri godine, a za službene stranice kluba rekao:

“Osjećaj je odličan, sretan sam i zahvalan klubu na ukazanom povjerenju i pruženoj prilici da se dokažem. Vjerujem da sam se do sada prikazao u dobrom svijetlu, no preda mnom je još puno borbe i dokazivanja, kako u nadolazećoj sezoni tako i u godinama koje slijede”.



Tagovi

Vlatko StojanovskiHNK GoricaSamir Toplak

Ostale Vijesti